Tots els detalls del Carnaval a Cerdanyola

carnavalhopucserttotok

Un any més el rei carnestoltes regnarà de bell nou a la ciutat i amb les activitats que proposa omplirà de colors i animació Cerdanyola del Vallès.

Les entitats, escoles de ball i l’Ajuntament treballen frec a frec perquè el Carnaval sigui ben lluït i participatiu. En aquest sentit, tornarà el tradicional reconeixement del monarca del carnaval a les millors disfresses. Una convocatòria oberta a tothom.

Sa Majestat en Carnestoltes demana a tothom que es prepari al màxim per participar als actes del seu efímer regnat. Muntant comparses, pensant disfresses ben originals, preparant la ballaruga dels dissabte de Carnaval.

El reconeixement del rei del Carnaval

Les comparses, trios, parelles o persones disfressades que optin al reconeixement de Sa Majestat en Carnestoltes hauran de formalitzar les inscripcions a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40) de dilluns a divendres de 8.30 a 22 h o per correu electrònic a l’adreça carnaval@cerdanyola.cat  Per accedir al formulari d’inscripció cal pitjar a https://www.cerdanyola.cat/sites/default/files/fitxers/models_instancia/full_inscripcio.pdf

 S’estableixen les següents categories de reconeixement:

  • La millor comparsa
  • La comparsa més original, que pot atendre tant al seu disseny com al seu contingut
  • La comparsa més critica i/o reivindicativa
  • La millor parella o trio
  • La millor disfressa individual

Un jurat format per membres d’entitats de Cerdanyola del Vallès oferirà el seu suport al monarca Carnestoltes, a l’hora d’atorgar els diversos reconeixements.

Programa de Carnaval

16 de febrer. Dijous Gras
17:30 h   Pinta Cares i Animació Infantil
18:00 h   Arribada i benvinguda rei Carnestoltes
Animació infantil amb grup per determinar
LLoc: Plaça de l’Abat Oliba

18 de febrer. Rua i Ball de Carnaval

17:00 h Rua de Carnaval
La rua de Carnaval començarà a l’Avinguda d’Espanya cantonada amb l’Avinguda de Roma.  Seguirà pel carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer de Francesc Layret, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins arribar al parc del Turonet. Tots aquests carrers quedaran afectats i no es podrà circular mentre passin les comparses i persones disfressades.
En arribar al Parc del Turonet, sa Majestat en Carnestoltes llegirà el pregó del seu regant.
19.30 h Ball de Carnaval
A càrrec del grup de versions Hey! Pachucos
Lloc: Parc del Turonet
20.30 h Lliurament de reconeixements de sa Majestat en Carnestoltes

22 de febrer. Dimecres de Cendra

17:00 h  Cerimònia de comiat de Sa Majestat del rei Carnestoltes
Ballarines de l’Escola de Dansa de l’Ateneu, alumnes de l’Aula de Teatre, els Diables de Cerdanyola del Vallès i l’Agrupació Musical de Cerdanuola del Vallès ploraran, ballaran i cremaran el taüt de sa Majestat en Carnestoltes per a donar pas a la Quaresma. Hi haurà berenar per a qui participi a la festa de comiat.
Lloc: Plaça de l’Ateneu

Més informació

La rua de Carnaval 2023 de Cerdanyola del Vallès comptarà amb la participació de l’Associació Cultural Candombe Bantú. L’entitat, nascuda a Palau Solità i Plegamans l’any 2016, desfilarà en una comparsa de 30/40 persones pels carrers oferint a la ciutadania de Cerdanyola del Vallès els seus balls i les seves percussions, una part essencial i destacada de la cultura d’Uruguay.

El candombe és un ritme percussió d’origen Afro-Uruguaià, i la seva expressió màxima es du a terme en carnaval. El candombe actualment és considerat per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Candombe Bantú té integrants residents a la nostra ciutat, per la qual cosa anuncien que la seva participació al Carnaval cerdanyolenc serà molt especial. L’espectacularitat de la seva proposta artística, poc coneguda per aquestes latituds, és un al·licient més per gaudir de la festa al carrer.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?