Totes les activitats del Dia Internacional dels Museus a Cerdanyola

foto_sala_vitralls_mac

Un any més, el Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès i el Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2021 seguint el lema de l’ICOM, que enguany és El futur dels museus: recuperar i reimaginar, tot organitzant activitats i jornades de portes obertes entre dissabte 15 i dimarts 18 de maig.

Amb aquest lema, es vol reflexionar sobre la relació que estableixen els museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.

El Museu d’Art de Cerdanyola oferirà diverses activitats, algunes de les quals aniran enfocades al vessant més pròxim i social del MAC: el suport que s’ha donat a col·lectius especialment vulnerables.

 • Activitats per a les usuàries de residències de gent gran. Activitat pensada per a la gent gran. Així, durant tota la setmana persones usuàries de diverses residències de gent gran i centres de dia gaudiran d’activitats al MAC, amb diferents formats. Seran activitats dissenyades específicament per aquestes persones i les seves necessitats, amb el principal objectiu de refer aquest vincle amb els museus i la cultura.
 • La vida és curta. Proposta per a les persones més joves. Durant la tarda de dissabte se celebrarà la VIII Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola, on es podrà gaudir d’un loop amb un recull de curtmetratges signats per joves cineastes del municipi, gràcies al Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cerdanyola i Plat Artístic.
  • Dissabte 15 de maig, de 17 a 20 h.
  • Sala d’Actes MAC
  • Lliure accés segons aforament
 • Portes obertes. Activitat habitual que, a part del dimarts 18, és dura a terme tot el cap de setmana anterior, dissabte 15 i diumenge 16 de maig. El MAC obrirà les portes de manera gratuïta en el seu horari habitual: dissabte de 17 a 20h i diumenge d’11 a 14h.
  • Dissabte 15, de 17 a 20 h
  • Diumenge 16, d’11 a 14 h
  • Dimarts 18, de 17 a 20 h
  • Lliure accés segons aforament
 • Visita guiada. Visita guiada gratuïta el diumenge 16 de maig a les 12 h, amb inscripció prèvia per respectar totes les mesures sanitàries.
 • Presentació de les audioguies. El DIM 2021 al MAC es tancarà el dimarts 18 de maig amb la presentació de les noves audioguies del museu, elaborades dins el programa VisitMuseum, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès.

El Museu d’Història de Cerdanyola

El Museu d’Història de Cerdanyola obrirà les portes de diferents espais que formen part del Museu d’Història de Cerdanyola, s’hi faran visites guiades i una activitat familiar per a tots els públics.

En el Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver es faran diverses activitats, adreçades a un públic familiar. Són les següents:

 • Ca n’Oliver, un poble iber laietà. Durant el cap de setmana del 14 al 16 de maig el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver obrirà les seves portes a totes aquelles persones que vulguin visitar gratuïtament la seva exposició permanent, Cerdanyola, terra d’ibers. Una exposició en la que els objectes, els interactius i les imatges s’interrelacionen per presentar una cultura que va desaparèixer fa més de 2000 anys. És un bon moment per passejar pel poblat i descobrir-ne les novetats i per visitar l’exposició temporal L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi, que ens descobrirà facetes desconegudes d’un científic conegut per haver descobert en Floquet de neu.
 • Laietània, terra d’Ibers. Visita guiada a l’exposició permanent del Museu de Ca n’Oliver, “Cerdanyola, terra d’ibers”. Es durà a terme el dissabte 15 maig, a les 18 h.  Durant el recorregut, els participants descobriran el territori de la Laietània ibèrica i la vida quotidiana dels habitants d’un poblat com el de Ca n’Oliver a través dels més de 500 objectes arqueològics exposats, de les imatges, dels interactius i dels audiovisuals distribuïts en set `àmbits temàtics. La visita està concebuda per a majors de 10 anys. Per a participar cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu electrònic museucanoliver@cerdanyola.cat , indicant nombre total de persones i un telèfon de contacte. Són obligatòries les mesures preventives de distanciament, mascareta i higiene de mans. Les places són limitades.
 • Naturalistes de la prehistòria. Dins del marc de l’exposició temporal Jordi Sabater Pi. L’art de la ciència, el Museu de Ca n’Oliver i el CRAC organitzen un taller de pigments naturals i pintura que estarà a càrrec de l’empresa especialitzada “Ursus. Escola de natura». L’activitat es durà a terme el diumenge 16 de maig, 11.30 a 13.30 h. Està recomanada per a tot tipus de públic a partir de 5 anys. Per participar cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu electrònic museucanoliver@cerdanyola.cat , indicant nombre total de persones i un telèfon de contacte. Les places són limitades Són obligatòries les mesures preventives de distanciament, mascareta i higiene de mans.
 • Jordi Sabater Pi i l’art de la ciència. Visita guiada a l’exposició Jordi Sabater Pi. L’art de la ciència, que es durà a terme el diumenge 16 de maig a les 12 h. Naturalista, estudiós, dibuixant i fotògraf de la natura i de l’ésser humà que es pot descobrir en els les seves paraules, imatges i dibuixos que estam exposats. La visita estarà conduïda per Elena Martí, cap de secció de medi ambient de l’Ajuntament. L’activitat està recomanada per a majors de 12 anys. Per participar cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu electrònic museucanoliver@cerdanyola.cat , indicant nombre total de persones i un telèfon de contacte. Les places són limitades i són obligatòries les mesures preventives de distanciament, mascareta i higiene de mans.
 • Tots som monestir / Fons Ocult. Presentació i visita guiada de dues mostres relacionades amb la història de Cerdanyola entre els segles XII i XVII. Es durà a terme el 19 de maig a les 18 h. Tots som monestir és una proposta conjunta dels Museus d’Història de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Sant Cugat, poblacions que durant segles van estar relacionades amb el monestir benedictí de Sant Cugat del Vallès. Si mostren objectes i documents dels quatre museus. Fons Ocult és un programa de mostres d’objectes del fons del Museu d’Història que ja es feia a Ca n’Ortadó amb l’objectiu de què la ciutadania pugui veure els materials que arriben al Museu, però que no estan exposats. Aquesta primera mostra, estarà dedicada a la pisa daurada de l’església Vella de Sant Martí i s’anomena No és or tot el que brilla Per participar cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu electrònic museucanoliver@cerdanyola.cat , indicant nombre total de persones i un telèfon de contacte. Les places són limitades. Són obligatòries les mesures preventives de distanciament, mascareta i higiene de mans.
 • Els temples de la vall de les Feixes. Es farà el diumenge 16 maig, de 10 a 14 h. Es farà jornada de portes obertes. Entrada lliure amb aforament limitat En el marc del Dia Internacional dels Museus, dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història de Cerdanyola obriran les seves portes i s’hi faran visites guiades. Els visitants podran veure l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i descobrir-ne la seva història i la de la vall de les Feixes, una petita vall que s’obra a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?