Tot a punt per viure 10 dies de blues a Cerdanyola

blues

El XXXII Festival Internacional de Blues de Cerdanyola continua fent anys i enguany omplirà de música la ciutat del 29 de setembre al 8 d’octubre. Un total de 10 dies de blues que permetran conèixer artistes no tan coneguts pel públic general El festival ha programat 50 concerts repartits per una desena d’espais –els escenaris principals seran la plaça Francesc Layret, el Bosc Tancat i Fontetes- i compta amb la col·laboració de gran part del teixit econòmic, social i cultural de la ciutat. Tota la programació es pot consultar al web https://bluesdecerdanyola.com

Els caps de cartell: Santi Campillo & Allan Haynes, Cinelli Brothers o Ivan Singh Chicago Blues Quartet

Com a caps de cartells destaquen noms com el duo Santi Campillo & Allan Haynes, Cinelli Brothers o Ivan Singh Chicago Blues Quartet, remarcava Jose Guillem, tècnic de Cultura. A més, la programació es completa amb les propostes que ofereixen diferents bars i diverses activitats relacionades amb el blues. “Al festival també juguen un paper important rots els bars i les entitats culturals de Cerdanyola que participen en el festival, organitzant concerts a les portes o dins dels mateixos bars de la ciutat”, agraïa Guillem. Precisament aquesta participació dels diferents agents de la ciutat és el que ha destacat la regidora de Promoció Empresarial, Cristina Padilla, que agraïa a tots els agents del comerç de la ciutat la seva participació activa al certament. Tant ella com Guillem destacaven que unir música i gastronomia en el Tast de Cuina Mediterrània, que coincideix amb el primer cap de setmana del blues, és “una fórmula que funciona”.

Les novetats: un tren per anar al Bosc Tancat i la recuperació del Barbacoa ‘n’ Blues
A la presentació oficial del festival es van anunciar novetats com un trenet que portarà al públic -abans i després dels concerts- des de l’Ajuntament fins al Bosc Tancat. Una altra de les grans novetats és que la recuperació del Barbacoa ‘n’ Blues, que tancarà el festival el 8 d’octubre a la plaça del Pla de les Alzines. A més, Ràdio Flaixbac realitzarà un programa en directe des de l’Ateneu de Cerdanyola amb el blues com a eix conductor.

Acostar el blues als infants i als joves

Com l’edició anterior, el festival vol acostar el blues als més joves, i per aquest motiu s’ha programat un concert a la UAB i diverses activitats divulgatives perquè nens i joves de totes les edats s’acostin a aquest gènere musical.
Cartell de Jordi Mascarell

Com sempre, l’organització busca obrir totes les varietats dels blues i per aquest motiu vibrar també sonarà soul, swing, rythm & blues, jazz i rock & roll. Així ho explicava Guillem, davant un cartell realitzat pel dissenyador Jordi Mascarell i que vol homenatjar tots els artistes que han passat pel festival des dels seus inicis.

Un pressupost de 120.000 euros i menys artistes internacionals. El govern es compromet “a treballar perquè el festival cada any sigui millor”

En aquesta edició el pressupost del festival s’ha vist reduït a 120.000 euros -15.000 euros de la Diputació de Barcelona i 105.000 euros de l’Ajuntament-, una realitat que ha comportat una davallada en la presència de grups internacionals al programa. El regidor de Cultura, David González, anunciava que el govern municipal es compromet “a treballar perquè cada any sigui millor” perquè “el festival sempre tindrà el suport de l’Ajuntament”. Per a l’alcalde Carlos Cordón el Festival de Blues “fa molta ciutat” i en els últims anys “s’ha consolidat en espais on fins ara no havia arribat”. El batlle també posava en valor la “feina que fa molta gent malgrat tot els pals a les rodes que ens anem trobant pel camí”. En aquest sentit, González, que assegurava que “Cerdanyola és blues” i una “ciutat organitzadora de festivals”, demanava disculpes públiques “per les dificultats que suposa treballar amb l’administració”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?