Tot a punt per a la Mostra de Dansa

WhatsApp Image 2023-06-30 at 18.08.46

Tarikoni Lagushda (Geòrgia), Folk Dance Ensemble Bitola (Macedònia del Nord), l’Esbart Dansaire de Tarragona i l’Esbart Dansaire Sant Marçal seran els grups participants de la XV Mostra Internacional de Dansa Popular de l’1 al 5 de juliol. Cinc dies de balls, música i convivència entre diferents cultures seran les protagonistes.

Sense presentació però amb la recuperació de l’Avui Balla el poble

Problemes logístics  han impedit que el grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia arribi a temps del tradicional acte de presentació de la Mostra de Dansa. Per aquest motiu, l’Esbart Dansaire dant Marçal ha decidit suspendre’l i el programa s’iniciarà amb l’acte central, que es farà el dissabte 1 de juliol (22 hores) al Parc del Turonet. El grup de Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia del Nord té un estil de ball i musical que “entre l’antiga Iugoslàvia i Grècia”, avançava el director artístic de l’entitat, Andreu Sala. I el grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia escenifica un ball de guerrers amb passes espectaculars i molta lluita, apuntava Sala.

Claqué amb els Cloggers Yellow Rose dels Estats Units d’Amèrica

El diumenge 2 de juliol (20 h, plaça de Abat Oliba) tindrà lloc el concert de música i dansa, on actuaran la formació musical de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, el Grup Musical de Les Fontetes, Cuarentuna de Barcelona i el grup de dansa Cloggers Yellow Rose dels Estats Units d’Amèrica. Una formació que, segons Sala, reivindica el claqué per a totes les edats.

Dilluns (20 hores) la mostra tornarà als barris de Les Fontetes i Banús. El grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia actuarà a la plaça Goya i el Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia del Nord ho farà a la plaça de la Constitució.

Com a novetat respecte l’edició anterior, enguany es recupera ‘Avui balla el poble’, on els grups de dansa convidats ensenyaran a ballar al públic de Cerdanyola. La cita és dimarts 4 de juliol (20 h, plaça Abat Oliba).

Finalment, la cloenda de la Mostra Internacional de Dansa Popular tindrà lloc el dimecres 5 de juliol (20 hores,  plaça Abat Oliba) amb la la participació de tots els grups de dansa convidats.

“Esperem que el temps ens respecti i poder fer tot a l’aire lliure. En 40 anys ens hem trobat amb moltes coses i molts problemes, però la gent jove té ganes de tirar-ho endavant”, valorava Sala. L’alcalde Carlos Cordón i el regidor de Cultura, David González, van destacar l’espectacularitat dels balls i la música que fan els grups participants durant la roda de premsa de presentació. “Esperem que la gent ompli els actes”, desitjava el batlle.

El programa

Dissabte 1 de juliol (22 h)

Acte central

Participen: Esbart Dansaire de Tarragona, Folk Dance Esemble Bitola de Macedònia, Tarikoni Lagushda de Geòrgia i Esbart Dansaire Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès

Lloc: Parc del Turonet

 

Diumenge 2 de juliol (20 h)

Concert de musica i dansa

Participen: Grup Musical de Les Fontetes, Cuarentuna de Barcelona, formació musical de L’Esbart i el grup de dansa dels EEUU Cloggers Yellow Rose

Lloc: Plaça Abat Oliba

 

Dilluns 3 juliol (20 h)

La Mostra als Barris

Tarikoni Lagusheda de Geòrgia

Lloc: Plaça Goya, Barri de les Fontetes

Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia

Lloc: Plaça de la Constitució, Barri Banús – Bonasort

 

Dimarts 4 juliol (20 h)

Avui balla poble

Participen: Geòrgia, Macedònia i Esbart Sant Marçal

Lloc: Plaça Abat Oliba

 

Dimecres 5 juliol (20 h)

Cloenda

Participen: Geòrgia, Macedònia i Esbart Sant Marçal

Lloc: Plaça Abat Oliba

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?