Torra: “Hem de tornar a fixar un objectiu per avançar”

torraok

LAmb una crida a recuperar “la il·lusió i l’alegria”, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, va presentar ‘Les hores incertes’ als jardins de Ca n’Ortadó en un acte organitzat per Junts per Cerdanyola.

Les hores incertes és la segona part del seu ‘Dietari de Canonges’, que abasta el període comprès des del primer de maig de 2020 fins al primer d’octubre del mateix any, pocs dies després de ser inhabilitat. Torra remarcava “la impotència terriblke” que va sentir en veure que amb la pandèmia la Generalitat no tenia competències per actuar amb llibertat: “L’Estat d’Alarma significava que Catalunya deixava de tenir competències en sanitat, interior o mobilitat, però els malalts o el virus els teníem aquí i no podíem esperar que el govern espanyol reaccionés”. Per l’expresident, l’executiu espanyol va anar “sempre tard” i la gestió d’Illa va ser “nefasta”.

Tornar a l’escenari del 2015

Durant l’acte, l’expresident reivindicava tornar a l’escenari del 2015: “Llavors es va evitar que continués una guerra civil en l’independentisme creant Junts pel Sí amb l’horitzó compartit de fer una DUI en 18 mesos. I a les eleccions es va votar una opció de ruptura de forma majoritària”. Torra es pregunta perquè “si al 2015 vam entendre que l’única forma que tenbíem de sortir de l’Estat espanyola era la ruptura”, ara ERC dona estabilitat al govern de l’Estat “del que et vols separar” i aposta per una taula de diàleg que fracassarà: “Si tu vols arribar a l’independència,el govern espanyol no et donarà copets a l’espatlla. La taula de diàleg no arribarà enlloc perquè l’Estat espanyol mai negociació l’autodeterminació de Catalunya”. Torra reconeixia que “no som allà on volíem” i assumia la seva part de com culpa. “Com a president no vaig portar el país a la independència i, per tant, he fracassat. Però vaig tenir clar sempre que el govern espanyol era el meu adversari”. Dos anys després de les eleccions del 2015  “es va fallar en la defensa de la República proclamada”, admetia Torra, que cridava a tornar a fixar un objectiu per avançar: “El repte de la independència continua, som-hi!”.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, reconeixia a Torra la seva feina en la lluita contra la pandèmia i per la dignitat del seu càrrec. “No he estat mai sol, sempre he sentit el vostre escalf”, agraïa l’expresident.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?