Tornen els monòlegs solidaris

monolegs

L’última edició del FEM Monòlegs va recaptar quasi 5.000 euros i va omplir el Teatre Ateneu. Ara, dos anys després, l’objectiu de la cita és el mateix. Així ho destaca el voluntari de la Fundació Esclerosi Múltiple de Cerdanyola i organitzador del FEM Monòlegs, Xavi Cases: “Volem que que la gent no es preocupi tant de si estem enmig o al final d’una pandèmia i que pensin només a gaudir” La novena edició de la cita solidària serà aquest dissabte (19 hores) i la recaptació íntegra es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Qui passarà per l’escenari?

Alberto Castro, Maite Fortuna, Raúl Llopart, Carlos del Pozo i Elías Torres seran els monologuistes que en aquesta edició passaran per l’escenari. A més, la proposta compta amb la col·laboració especial de les actrius Mònica Pérez i Esther Soto i l’animació del Mag Igor i els pallassos de la companyia Caulababa.

On comprar les entrades?

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden comprar anticipadament a Anskar Tatoo Pearcing (carrer de Lluís Companys, 10) i a l’Ateneu el mateix dia de l’espectacle.

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central). Afecta entre dues i tres vegades més les dones que els homes i és la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit. L’EM afecta 1,2 milions de persones a Europa i 2,8 milions a tot el món. Segons dades de la Sociedad Española de Neurologia (SEN), a Espanya hi ha entre 4 i 8 persones amb EM per cada 10.000 habitants, cosa que significa que hi ha unes 55.000 persones que conviuen amb la malaltia.

Cada any, es diagnostiquen 2.000 nous casos, xifra que en els darrers anys ha augmentat, principalment, a causa de millores en el diagnòstic, però també a factors ambientals que podrien estar jugant un paper en la seva aparició i/o evolució: com per exemple el tabaquisme, el dèficit de vitamina D, l’escassa exposició a la llum solar i la dieta, entre d’altres. Malgrat els grans avenços dels últims anys, no existeix encara una cura per l’esclerosi múltiple. Es tracta d’una malaltia crònica que, un cop desenvolupada, es té tota la vida. No obstant, sí que hi ha esperança de cura. Els investigadors coneixen l’esclerosi múltiple cada vegada millor i posen especial èmfasi a aconseguir la reparació del sistema nerviós central.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?