Torna el Camí de Justícia per rememorar la nit de Nadal de 1350

cami_de_justicia_2014

Amb la millora general de la incidència de la pandèmia de la COVID 19, torna el Camí de Justícia, una activitat que agermana Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès a redòs d’un fet històric luctuós. Les inscripcions es podran fer entre l’11 i el 19 de desembre trucant al Museu de Ca n’Oliver al 935 80 45 00. El dia 21 a les 12 h es farà un sorteig públic a l’ateneu entre les persones inscrites per assignar les 45 places disponibles

La nit del dimecres 22 de desembre, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu-Monestir de Sant Cugat proposen per 17a vegada rememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1350 amb una activitat nocturna que recordarà com un noble de Cerdanyola del Vallès, Berenguer de Saltells, i altres personatge destacats de la comarca van assassinar a l’Abat Biure del Monestir de Sant Cugat en plena missa del gall. La commemoració es farà fent, per XVII edició, el camí a peu entre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

La marxa nocturna sortirà del Museu de Ca n’Ortadó de Cerdanyola i arribarà al Monestir de Sant Cugat on les persones participants gaudiran d’un petit sopar medieval i de la representació de l’obra de teatre Pedra i sang, que escenifica l’assassinat de l’Abat Biure amb tocs d’actualitat. Aquest any, a la representació tornarà a haver presència cerdanyolenca amb l’actuació de Ramon Sauló fent del monjo Cellerer, i com a membres del cor Estrella Ocaña i Àlvar Roda.

L’activitat requereix d’inscripció prèvia i les places seran assignades mitjançant un sorteig. Les inscripcions s’han de fer entre l’11 i el 19 de desembre al Museu de Ca n’Oliver de dilluns a diumenge de 10.30 a 14.30 h i també els dijous, divendres i dissabte de 16.30 a 19.30h per telèfon al 935 804 500. Les 45 places disponibles s’assignaran a partir del número que hagi sortit al sorteig.

El punt trobada de la marxa nocturna serà el Museu de Ca n’Ortadó de Cerdanyola a les 18.45 h i la tornada es farà amb autocar cap a les 24 h, quan s’acabi la representació de l’obra a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat. Es molt important que les persones participants duguin calçat adequat per caminar, una lot i mascareta per a quan s’entri a la sala capitular on es fa la representació. L’activitat, organitzada pels dos museus i gratuïta, està recomanada per a majors de 10 anys.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?