Toni Morral, desimputat pel cas dels sobresous a la Federació de Municipis

a01253be6ea05e1e8a72b1a2a0636467

L’Audiència de Barcelona ha arxivat aquest dilluns la causa dels alcaldes imputats -entre ells l’exbatlle de Cerdanyola, Toni Morral- pel cobrament de presumptes sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), perquè considera que no existeix malversació de diners públics per ser una entitat privada. L’Audiència apunta que, tot i que la FMC té aparença d’entitat pública, no ho és la seva realitat jurídica, i que les quotes que aporten els ajuntaments són privades. Tot i que la investigació iniciada pel Jutjat d’Instrucció 1 de Sabadell assegurava que eren pagaments injustificats, l’Audiència ha incidit que la FMC no gestiona serveis públics i no se li pot atribuir delictes de malversació.  “Des del moment en el qual la FMC ingressa la quota que paga cada Ajuntament per formar-ne part, els diners perden la consideració de cabal públic”, assegura la sentència que han fet públiques diferents agències.

El cas dels presumptes sobresous per part de 44 alcaldes va esclatar a l’estiu, quan la jutge d’instrucció número 1 de Sabadell va obrir una peça separada del cas Mercuri per investigar aquests fets, que es van succeir mentre Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, n’era el president.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?