Test d’antígens obligatori per entrar a les residències

hand-2906456_1920

En l’actual situació epidemiològica d’augment d’incidència en les diferents cohorts d’edat, els departaments de Salut i Drets socials han decidit reforçar les mesures de protecció a les residències. En aquest sentit, s’incrementen les PCR setmanals als professionals no vacunats, fins ara es feia 1 PCR setmanal i a partir d’ara se’n faran 3. Pel que fa als professionals vacunats, se’ls hi farà una PCR per setmana. El nou document també contempla disminuir de 2 a 3 el nombre de visitants simultanis, que hauran de realitzar-se un test ràpid d’antígens (TAR) i seguir les normes de protecció habituals durant la visita. El nou document també inclou la recomanació que les visites als residents les facin preferentment persones vacunades.

En paral·lel també s’augmenta de 200 a 300 el nombre de places de recurs disponibles per tal que estiguin disponibles per eventuals situacions en les que una residència afectada per un brot tingui dificultats en sectoritzar els espais i s’hagi de traslladar als residents.

Finalment, es realitzarà un TAR a tots aquells professionals que de forma esporàdica entren a la residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etc.) així com a totes les persones que vinguin a recollir a un familiar per fer una sortida del centre residencial.

Situació a les residències

A data 15 de juliol, del total de 1.028 residències de tot  Catalunya només 31 centres (el 3,01%) estan en color vermell, això és, amb casos actius de COVD-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 885 centres (el 86,08%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19. La resta de centres, 112 (el 10,89%), es classifiquen amb color taronja, és a dir presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

Cobertura vacunal

Pel que fa a la cobertura vacunal, en residents aquesta és del 96% en primera dosi i 94% 2a dosi. L’alta cobertura ve donada per la prioritat que des del principi del procés de vacunació s’ha donat a aquest col·lectiu considerat més vulnerable davant la malaltia i als esforços del conjunt d’equips assistencials del territori per garantir la immunització d’aquest col·lectiu.

Respecte als professionals que treballen als centres residencials també presenten una alta cobertura vacunal, i actualment hi ha un 89% vacunats en primera dosi i 88%, en segona dosi. El 4,01% de les proves de control que es realitzen als professionals han estat positives, mentre que a la població general, aquest percentatge és del 20,18% en els darrers set dies.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?