Tensió a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

diada3

Segona Diada marcada per la pandèmia. La plaça Onze de Setembre presenciava un any més la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Cerdanyola. L’acte institucional ha comptat amb la col·laboració de la Banda i Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, l’assistència de diverses entitats de la ciutat i de la ciutadania en general. Però també es respirava tensió. Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Cerdanyola i Junts per Catalunya no van participar a l’acte ni l’ofrena floral oficials en protesta per “les limitacions injustificades imposades pel govern del PSC de Cerdanyola” a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Els tres partits no van ocupar les localitats assignades i van fer l’ofrena floral en finalitzar l’acte institucional.

Després d’haver demanat reiteradament i per escrit aclariments per les restriccions imposades als actes institucionals de la Diada Nacional, apunten en un comunicat, el govern del PSC manté la limitació d’assistir 2 persones per l’acte institucional i 10 persones a les tradicionals ofrenes florals. “Aquestes restriccions són, segons les últimes actualitzacions del PROCICAT, totalment injustificades, i més encara quan s’han aixecat bona part de les limitacions aquesta setmana”. Les tres formacions entenen que aquestes limitacions són un “menysteniment a la Diada Nacional que es podria celebrar mantenint les mesures necessàries i respectant tota la normativa vigent sense aquesta limitació incomprensible”. A més, creuen que és “un retrocés al dret de participació política que tenim tota la ciutadania”.

La bandera de Catalunya es va hissar més tard per “un error humà”, segons ha explicat el consistori
“En un exercici de negligència injustificable o de mala fe, però en tot cas amb absolut menyspreu a la Diada Nacional de Catalunya i a veïns i veïnes de Cerdanyola, el govern socialista no ha hissat la bandera de Catalunya als màstils de la plaça de l’Ajuntament”, assegurava ERC en un comunicat que arribava sobre les 16 hores. Des del consistori s’assegura que la bandera “es va hissar una mica més tard per un error humà”.
“Mai fins ara s’havia produït una situació com la d’enguany, limitant la participació ciutadana a l’ofrena institucional, negant a partits i entitats a prendre la paraula i fer un discurs en l’acte, i no hissant la bandera de Catalunya a la plaça de l’Ajuntament”, asseguren els republicans, que recorden que en altres ocasions, com el dia de l’Aragó o el d’Andalusia, s’han hissat les banderes d’aquests territoris, fet que “fa encara més incomprensible l’absència de la bandera de Catalunya avui a la Diada Nacional”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?