Suport unànim del ple municipal a les energies renovables

41b3e1c9a72563adbb791550ecdbe3a5_L
Autor - Ajuntament de Cerdanyola
Autor – Ajuntament de Cerdanyola

En una sessió sense punts destacats per aprovar, les mocions van ser les grans protagonistes de l’últim ple municipal del curs. L’única aprovada amb suport unànim -assumida per la Junta de Portaveus- va ser un text que reitera l’aposta de l’Ajuntament de Cerdanyola per les energies renovables, com a eina fonamental en el canvi energètic, per deixar de dependre de les energies d’origen fòssil i nuclear.

ALTRES MOCIONS APROVADES. LES QUATRE DE L’ORDRE DEL DIA VAN OBTENIR LA LLUM VERDA DEL PLENARI

També va obtenir la llum verda del plenari la moció -proposada per ERC, PP, Junts, CS i ECP- per a la creació i regulació d’un aparcament d’autoservei per a autocaravanes. El text demana instar l’Ajuntament de Cerdanyola a estudiar la viabilitat i els emplaçaments possibles per a que, directament o mitjançant l’empresa municipal Cerdanyola Promocions Municipals SLU, construeixi i gestioni un aparcament públic per autocaravanes a la ciutat. La proposta també insta l’Ajuntament  a crear una comissió amb representants dels sectors del turisme, comercial, restauració i hosteleria per tal de definir el model de servei i les condicions amb que s’hauria de prestar per afavorir les sinergies amb la ciutat. “En la situació que estem creiem que un pàrquing d’autocaravanes no és la prioritat”, apuntava la regidora Vera Sánchez (Guanyem). “Amb aquesta proposta posem la gent de Cerdanyola, per exemple la nostra hostaleria i restauració, al centre”, responia Íñigo Enterría (ERC).

La tercera moció aprovada -proposada per ERC, PP, Junts, Guanyem En Comú Podem i Ciutadans- per a la millora de recollida i reciclatge de les restes d’esporga. La proposta insta el govern municipal a estudiar la viabilitat d’un sistema de recollida específic de grans volums d’esporga estacionals als barris amb més jardins com Bellaterra, Montflorit Serraparera, ca n’Antolí, o Canaletes per als períodes amb més demanda com poden ser primavera, les festivitats de Setmana Santa o la tardor. “Aquest és un tema llargament parlat. Tenir un jardí és una meravella, però no és gratis. Quan algú encomana els serveis d’un jardiner a la factura ve un recàrrec per portar l’esporga a la deixalleria”, explicava el regidor d’Espai Públic, Víctor Francos. Concretament, apuntava que a Bellaterra s’han trobat 25 bosses de 50 litres al carrer: “Si l’Ajuntament recull això no pot acabar el recorregut d’orgànica”. A més, recordava que l’1 de gener del 2022 ha d’entrar en vigor el nou sistema de recollida, que “ha d’anar acompanyar d’una regulació cívica de la ciutat i de l’ordenança a la qual es refereix la moció”. En aquest sentit, Albert Turon (ERC) destacava que el seu grup creu que “aquesta feina es pot avançar abans del nou contracte”.

Finalment, va obtenir la llum verda del plenari -proposada per ERC, Junts, Guanyem i En Comú Podem-  el posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. El text insta el govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, en cap cas, les concessions de l’AP-2 i l’AP7 i a no ampliar, en cap cas, les tarifes i preus dels peatges de l’AP-7 i AP-2 al llarg de la concessió vigent fins al 31 d’agost de 2021.

En l’apartat de precs i preguntes, Helena Solà (ERC) va demanar al govern local que es facin proves PCR als treballadors i treballadores de l’Ajuntament. La regidora de Recursos Humans, Glòria Urbano, responia que el Comitè de Seguretat i Higiene Laboral va considerar prioritari “esmerçar els recursos existents en altres mesures de seguretat” com mascaretes o mampares de protecció, però que estudiaran aquesta possibilitat.

Per part de Guanyem, Laura Benseny va demanar que el ple torni a retransmetre’s per Twitter i va assegurar que el seu grup municipal encara té 11 preguntes per respondre de tres instàncies que han presentat: “Des de l’últim ple no hem rebut cap resposta”. Una crítica que l’alcalde Carlos Cordón negava: “Les preguntes s’estan responent en la mesura de les nostres possibilitats”.  Des de CS es sol·licitar al govern com es podria articular de cara al setembre que es torni a recuperar el plenillo ciutadà. “Des de Serveis Informàtics tenim diverses opcions preparades per si de cara al setembre algun ciutadà vol participar-hi. Si la situació s’allarga, la nostra voluntat és que el plenillo també pugui ser virtual”, destacaca l’alcalde.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?