Stop Direccional vol buscar responsables de la contaminació de Can Planas

597106f07a53c1d5cb7a9980c4c166ec

l Els treballs realitzats a la Plana del Castell per comprovar si una canonada localitzada per l’entitat Stop Direccional provinent de l’abocador de Can Planas connectava amb un col·lector de la zona, van concloure localitzant un tub de plàstic no connectat al col·lector, segons el comunicat oficial de la l’Ajuntament. La nota oficial del consistori apunta que la canonada podria haver estat connectada a una canalització de serveis paral·lela al col·lector que actualment està en desús, però l’opinió de la plataforma ecologista és ben diferent: “Sí que hi havia més connexions de lixiviats a la xarxa pública de clavegueram”.

Per a Stop Direccional la valoració dels treballs és “tristament positiva” perquè s’ha trobat la tercera connexió -les dues primeres van ser al 2004 i al 2011- i perquè consideren que és un fet provat s’ha estat contaminant el medi ambient. “Els responsables són públics, l’AMB per realitzar les connexions i l’Ajuntament per no supervisar-les i per no escoltar les alertes dels ecologistes”, assegurava un dels membres del col·lectiu, Miguel Molina. En aquest sentit, Stop Direccional celebra el fracàs de la moció de censura perquè els permetrà continuar treballant conjuntament amb el govern de Compromís per “buscar responsables” i estudiar la instal·lació d’una planta de tractaments de lixiviats al mateix abocador de Can Planas.

L’ESCOLA CREANOVA NO ES TRASLLADA AL CENTRE DIRECCIONAL

D’altra banda, la plataforma celebra que finalment l’escola Creanova no s’hagi traslladat al Centre Direccional. lLAssociació de Famílies de l’escola (AFA) va reunir-se amb membres d’Stop Direccional i a finals de gener van decidir el no trasllat pels “molts interrogants sobre la taula” i sobretot per “unes mesures correctores que ni s’han iniciat ni tenen data d’inici”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?