S’obre el nou carril bici que connecta la UAB i Cerdanyola amb Badia

WhatsApp Image 2023-03-15 at 17.19.43
Avui s’ha inaugurat el nou carril bici que connecta la UAB i Cerdanyola amb Badia / Foto. AMB

El nou carril bici que connecta la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Cerdanyola amb Badia del Vallès ja és una realitat. Aquesta nova via pedalable, que estava inclosa al Pla d’inversions metropolità 2020-2023 de l’AMB, ha estat finançada per l’AMB, l’Ajuntament de Badia del Vallès i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, i forma part de la xarxa pedalable metropolitana Bicivia. “Un tram estratègic per facilitar la circulació en bicicleta, de manera ràpida i segura, al Vallès Occidental i a la metròpolis de Barcelona”, destaquen des de l’AMB.

750 metres de carril bici

L’actuació, que es va adjudicar per 845.813,99 € (IVA inclòs) ha suposat la creació de 750 metres lineals de carril bici. Les obres van iniciar-se el febrer de l’any passat.

Aquest nou tram de Bicivia connecta l’avinguda de la Mediterrània de Badia del Vallès amb l’aparcament ubicat davant de la Facultat de Lletres de la UAB i la xarxa de carrils bici de la universitat. Concretament, passa pel camí de Badia, creua el riu Sec amb una nova passarel·la que permet segregar vianants i ciclistes i, en total, salva un desnivell de 42 metres. Aquest eix permetrà connectar, en un futur, amb Barberà del Vallès, on s’enllaçarà amb l’eix Bicivia 6, que connectarà el Vallès amb el Besòs –passant per Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs– i amb Barcelona. Per la banda sud i a través del campus de Bellaterra de la UAB, permetrà connectar amb l’eix Bicivia 9. Aquest eix uneix el centre de Cerdanyola del Vallès, el Parc de l’Alba i Sant Cugat. En aquest sentit, el campus és un node estratègic per a la connectivitat de la xarxa metropolitana pedalable.

 “Avui incorporem un tram més de carril bici a la Bicivia, la xarxa pedalable que connecta la metròpolis. Aquest nou tram, cofinançat amb fons FEDER, és un node estratègic. Continuant per Badia i Barberà, connecta amb l’eix 6 de la Bicivia, un dels més importants del Vallès. Més de 40.000 persones venen al campus cada dia a estudiar i treballar. Amb aquest projecte, hem millorat la connectivitat amb la UAB i els municipis del voltant, en un moment en què l’ús de la bici ha crescut molt. Hem de seguir impulsant la mobilitat sostenible”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. “Estem molt contents d’haver aconseguit que es compleixi una reivindicació del nostre municipi que vam fer arribar a l’AMB l’any 2018. Gràcies a l’AMB i als fons europeus, aquest carril bici és avui una realitat. La nova via connecta Badia amb l’Autònoma i, a més, ens interconnecta amb la resta de poblacions del voltant. Estic segura que aquest carril bici no només impulsarà l’ús de mitjans de transport sostenibles sinó que ens apropa més entre nosaltres”, ha apuntat l’alcaldessa de Badia, Eva Menor. “Per a la ciutat de Cerdanyola suposa un pas més per connectar la nostra universitat amb el territori fomentant la mobilitat sostenible. Es tracta d’uns dels projectes de connexió de la UAB més esperats juntament amb la ja projectada remodelació del pont de connexió amb el barri de Serraparera”, ha exposat la primera tinenta d’Alcaldia de Cerdanyola, Pepi Rivera. Finalment, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha indicat que aquest nou carril ens apropa als nuclis urbans i, per extensió, a la ciutadania: “Encara que som un campus, no volem estar aïllats de la ciutat. Per això, avui som una mica més a prop de les persones”.

Increment de l’ús quotidià de la bicicleta

La millora de les connexions metropolitanes per a bicicletes i altres mitjans de transport com els vehicles de mobilitat personal ha possibilitat que se’n faci més ús quotidianament, segons han demostrat les darreres anàlisis. L’AMB recorda que, entre l’any 2019 i el 2021, es va detectar un augment global de l’ús de la xarxa Bicivia del 49 % (un 34 % de bicicletes i 123 % de vehicles de mobilitat personal).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?