S’inicia la vaga indefinida del servei de recollida d’escombraries i neteja viària

prezero neteja

La totalitat de la plantilla de Prezero (antiga CESPA-Ferrovial), empresa encarregada del servei públic de recollida de residus i neteja de la via pública de Cerdanyola, ha iniciat avui una vaga indefinida. L’Ajuntament lamenta l’inici de la vaga com a conseqüència de la manca d’entesa entre l’empresa PreZero i els treballadors.

Des de l’Ajuntament es continuarà treballant per minimitzar les afectacions de la vaga

El govern municipal s’ha posat a disposició d’ambdues parts des de l’inici de les negociacions a fi d’apropar posicions i valorar possibles opcions de resolució del conflicte. “Des de l’Ajuntament es continuarà treballant per minimitzar les afectacions de la vaga, entenent que si no s’arriba a un acord imminent, la protesta conviurà amb la Festa Major Roser de Maig”, s’assegura en un comunicat del consistori Paral·lelament, l’Ajuntament treballarà per garantir que els serveis mínims que el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha fixat s’executin en la seva totalitat. Per la seva banda, la plantilla “espera una actitud proactiva per part del titular del servei públic, l’Ajuntament de Cerdanyola, que permeti avançar de manera efectiva cap a la resolució del conflicte laboral que faci possible el reestabliment de la prestació del servei de recollida de residus i neteja de la via pública amb normalitat”.

El Comitè de Vaga destaca que “el 100% dels operaris de la nostra plantilla està recolzant de forma activa la vaga, sense necessitat ni tan sols del piquet informatiu i està treballant estrictament el personal designat per fer efectius els serveis mínims decretats”. Aquesta dada de seguiment de la vaga i unitat absoluta de la plantilla, el Comitè la valora com “una clara mostra de la determinació del conjunt de la plantilla en la lluita per un conveni i unes condicions de treball dignes on s’ha vist abocat per la insolvència i incapacitat de l’empresa per arribar a un acord”.

Els treballadors i treballadores del servei públic de recollida de residus i neteja de la via pública de Cerdanyola lamenten que, tot i les mediacions del Departament de Treball i l’Ajuntament del municipi, l’empresa no hagi estat capaç d’apropar posicions a una proposta assenyada que s’apropi a les posicions de recuperació de poder adquisitiu i mesures sociolaborals justes que puguin vertebrar el nou conveni laboral. “Prezero de Cerdanyola ha estat incapaç de seguir el mateix camí i fa recaure sobre la ciutadania de les conseqüències de la vaga que han propiciat”, assegura: “L’empresa Prezero continua aplicant una perversa lògica mercantilista i productivista a un servei públic essencial i volent descarregar sobre les condicions salarials i laborals dels seus treballadors la responsabilitat d’una gestió empresarial que no els ha donat els beneficis econòmics que havien previst gestionant un servei públic municipal”. A més, dubten que Prezero demani disculpes a la ciutadania de Cerdanyola per les molèsties que els ocasionarà “la seva incapacitat per caminar cap a un acord i la seva nefasta gestió que ha culminat en un greu conflicte que no sembla tenir intencions ni capacitat per a resoldre”. Des de la representació dels treballadors, asseguren que ells sí que donen la cara i demanen “disculpes i alhora comprensió a la ciutadania davant les molèsties que els pugui ocasionar la situació creada”.

Predisposició a prestar els serveis mínims decretats

El Comitè de Vaga també vol manifestar la seva “predisposició a prestar els serveis mínims decretats, sempre que es pugui garantir la seguretat i la salut dels operaris que els hauran de prestar en una clara situació d’anormalitat”. Malgrat l’enorme decepció de la plantilla pels resultats de les negociacions i per la falta de propostes que apropin definitivament posicions que puguin garantir un acord, el Comitè de Vaga vol reiterar la seva voluntat i predisposició de “continuar anant amb actitud positiva a totes les taules de diàleg i mediació que tant empresa com institucions públiques creguin oportú convocar per no enquistar en conflicte i les seves conseqüències”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?