S’inicia la construcció del nou edifici polivalent de l’Hospital Parc Taulí

Tauli 1

Ja han començat les obres per a la construcció del nou edifici de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, que suposa una inversió de 20 milions d’euros (15,54 M€ corresponents a projecte i obra; 4,5 M€ a l’equipament), aproximadament. Estarà situat a la zona nord del Parc Taulí de Sabadell, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Actualment el solar està parcialment ocupat per una nau que forma part de l’edifici Santa Fe i que serà enderrocada. La construcció del nou edifici s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització de l’hospital per afrontar la pandèmia i la post pandèmia de la COVID-19. Disposarà de 6.000 m2, dels quals uns 4.000 m2 es destinaran a acollir serveis assistencials i uns 2.000 m2 a serveis generals, instal·lacions i logística, entre d’altres.

L’edifici constarà de quatre plantes sobre rasant (més una planta tècnica) i una semiplanta soterrada. Es connectarà amb l’Edifici Taulí a través d’un pont de connexió de tres alçades, connectant al mateix temps les plantes primera, segona i tercera. La planta baixa no es connectarà amb l’edifici existent per tal d’alliberar la planta en contacte amb el terreny, mentre que la planta semisoterrani tornarà a connectar-se a través del túnel de serveis que comunica tot el Parc Sanitari. A les plantes soterrani i baixa es situaran la galeria de connexió, instal·lacions, l’accés de persona, els vestuaris i àrees de suport. La planta primera acollirà una UCI polivalent, adaptable en diferents configuracions segons les necessitats assistencials. Les plantes segona i tercera acolliran unitats d’hospitalització. Finalment, la planta quarta serà la planta tècnica on es concentraran les instal·lacions principals de l’edifici. El projecte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les empreses UTE Calaf, Serom i Cimelsa, els equips d’arquitectura Sanabria & Planas Gallego Arquitectos, SLP i Benéitez Arquitectos, SLP i les enginyeries ZYR Ingenieros i AIA Arquitectura i Instal·lacions.Els treballs previs -tancaments de l’àmbit, enderrocs i moviments de terres, i fonamentació- s’inicien demà 2 de setembre i comportaran afectacions en alguns serveis de l’hospital, com l’oficina tècnica de cribratge de càncer o Salut Laboral, i en algunes places de l’aparcament dels professionals, que seran reubicades. Es preveu un termini d’execució de 26 setmanes per a les obres i d’unes 8 setmanes per a l’equipament i posada en funcionament.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?