Sílvia Paneque (PSC): “La transició ecològica és una oportunitat per a Catalunya”

IMG-20221024-WA0018

La transició ecològica justa” per donar resposta a la crisi ecològica i al canvi climàtic és urgent, però també una oportunitat per a Catalunya”, assegurava la diputada al Parlament de Catalunya i membre de la comissió d’Acció Climàtica, Sílvia Paneque, en un acte organitzat pel PSC Cerdanyola en motiu del Dia Internacional contra el canvi climàtic. “Trobar l’equilibri entre allò que ens dóna progrés i una Catalunya sostenible és possible”, defensava la diputada.

Energies renovables

“A Catalunya estem a la cua en instal·lacions d’energies renovables”, explicava Paneque, que apuntava que cal apostar per la instal·lació de parcs d’energia fotovoltaica i eòlica, ja que autoconsum cobriria un màxim del 30% de la demanda energètica. “És impossible fer la transició energètica a catalunya sense parcs mitjans o grans”. En aquesta línia, afegia, s’ha d’aprofitar la captació de fons europeus destinats a la transició energètica, que podrien ser palanca d’un nou procés d’industrialització sostenible.

Aigua

Aquest estiu Catalunya ha tingut 300m municipis amb restriccions d’aigua. “L’ús domèstic no és un problema, ni l’industrial tampoc. A l’ús agrícola sí tenim marge de millora amb, per exemple, polítiques d’eficiència de rec”. I posava un exemple que sorprenia els assistetns: “Cada cinc minuts s’evoquen 20.000 litres d’aiguaal riu Besòs. És com una aixeta oberta al Besòs, i això no ho podem permetre”. Per a Paneque, el govern català s’equivoca posant el focus únicament en les dessaladores, ja que també cal un projecte d’aigua regenerada.

Col·laboració público-privada

“Cada unitat familiar necessita 30.000 euros perquè la seva casa sigui sostenible, una xifra no assumible per a tothom”, assegurava la diputada que apuntava que amb aquestes dades la transició energètica necessitarà de la col·laboració público-privada.

Per la seva banda, el secretari d’Educació i Transició Ecològica del PSC de Cerdanyola, Antonio Otero, remarcava que “hem de jugar amb l’equilibri entre necessitats i canvi climàtic”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?