Serveis Territorials estudiarà la proposta de l’AFA Fontetes

fontetes

L’Associació de Famílies de l’Escola Les Fontetes ha fet públic un comunicat en el que presenta una proposta de compromís per a la ubicació del Servei Educatiu de Cerdanyola a les seves instal·lacions. “Vam prendre el compromís d’estudiar les propostes alternatives i ho farem. I a més, ho explicarem i contrastarem abans de prendre la decisió definitiva”, ha assegurat a aquesta publicació el director Serveis Territorials al Vallès Occidental, Jesús Viñas.

El 12 de novembre Serveis Territorials (SSTT) del Vallès Occidental “va llançar un ultimàtum a la comunitat educativa de l’escola Les Fontetes”, recorda l’AFA: “Si no es presenta una ubicació alternativa per al Servei Educatiu (SE) de Cerdanyola de seguida procedirà a executar la seva decisió de desmuntar quatre aules d’educació infantil que es fan servir actualment per als racons i adaptar-les a acollir les treballadores del SE”. A més, critica l’AFA, “l’Ajuntament de Cerdanyola no ofereix cap altre local ni definitiu ni provisional i es deslliga de tota responsabilitat al·legant que no és competència seva sinó de la Generalitat”.

Necessitat de mantenir i potenciar els espais d’Educació Infantil

La comunitat educativa de l’escola, “amb la voluntat de salvar les aules d’Educació infantil, facilitar que el Servei Educatiu es mantingui al municipi i resoldre un conflicte que s’ha exacerbat i allargat més del necessari”, ha presentat una proposta de compromís per ubicar els Servei Educatius del Vallès Occidental a l’Escola Les Fontetes, amb “la condició que ara mateix s’ocupin espais que no es fan servir per activitats escolars i que les obres majors per adaptar l’espai a les exigències del SE es facin a l’estiu i tinguin en compte també les necessitats de l’escola”. En el document s’insisteix sobre la necessitat de mantenir i potenciar els espais d’Educació Infantil -en coherència amb l’objectiu de revitalitzar l’escola- i es presenta una solució que inclou un accés independent des del primer dia, tot l’espai necessari per treballar en equip, rebre docents i famílies i guardar la biblioteca de recursos. També es plantegen tres possibilitats d’ubicació definitiva, entre les quals una que preveu que s’instal·lin a l’ala nord de la tercera planta de l’edifici principal. “Una part d’aquesta ala està disponible ara mateix i es podria començar a adaptar amb intervencions menors; l’altra part s’hauria d’adaptar durant l’estiu amb la construcció d’un ascensor extern que els garantiria accés independent i a més es podria fer servir per part de l’escola per acollir algun infant, treballadora o familiar amb mobilitat reduïda, ja que actualment no podrien accedir a bona part de les aules ni despatxos”, destaquen.

Des de l’AFA consideren que “aquestes propostes representen un compromís acceptable” que “implica una adaptació per part de l’escola i també del Servei Educatiu” i que busquen “una convergència entre les necessitats de l’una i de l’altre”. I sobretot, apunten, “no perjudica el desenvolupament del projecte educatiu del centre ni el treball de revitalització de l’escola”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?