
Sergi Estella, Angel Petisme, Eva Fernández Trio i Magalí Sare & Manel Fortià ompliran d’estils musicals diferents interpretats en formacions petit format el MAC.
L’Ajuntament proposa un any més un cicle de concerts de petit format, de “cambra”, tot fent referència a un espai petit i executats per pocs components. Aquí s’acaba el denominador comú de les quatre propostes d’un cicle obert a tota mena d’estils musicals. N’hi ha de Cerdanyola del Vallès, de la comarca i de territoris propers. Tots amb una especial proposta artística que maridarà d’allò més bé amb les obres d’art que acull el Museu d’Art de Cerdanyola.
Home orquestra
El rubinenc Sergi Estella obrirà el cicle el 19 de febrer, a les 12 h i al Museu d’Art. Ha actuat a Cerdanyola, en el marc del Festival de Blues. Traspassarà la frontera perquè tothom gaudeixi d’aquest one man band (home orquestra) que toca la bateria amb els peus mentre rasca instruments fets per ell mateix, com ara una escombra elèctrica o una guitarra que raja vi. La seva música beu d’estils com el blues i el folk, riffs estripats i ritmes pantanosos interpretats amb instruments casolans, aconseguint un llenguatge autèntic i únic. Un directe explosiu i únic, salpebrat d’unes lletres que no deixen a ningú indiferent. Després de la gran rebuda del seu primer treball “Ho superes i et fots” (2017), un disc impregnat d’un humor àcid i a vegades absurd, actualment Sergi Estella està presentant el seu segon àlbum “Blood Like Wine” (2021), deu cançons també a les acaballes del blues i el folk, aquest cop si, en anglès.
Angel Petisme
El segon concert l’oferirà Angel Petisme el 26 de febrer a les 12.30 h. Ha col·laborat amb artistes com Jackson Browne, Jennifer Warnes, Aute, Paco Rabal, Ángela Molina, Labordeta, Enrique de Melchor Concert de cançó francesa a trio. Premi Internacional Claudio Rodríguez 2008, Premio Jaén de Poesía, Premio Miguel Labordeta i Prix International de Littérature Antonio Machado 2019, entre d’altres. El poeta i trobador aragonès torna a Cerdanyola l’any en què celebra el 25è aniversari de l’edició del seu aplaudit llibre-disc “Cierzo”, que li va regalar l’afecte i la trobada amb el públic i on recuperava la seva memòria i arrels. I ho fa amb un EP, “Cierzo, 25 aniversario”. Angel Petisme, guitarra acústica i veu, actuarà acompanyat per Maribel Vistel, piano, teclats i veus i Julio Calvo, guitarra elèctrica, ukelele i cors.
Eva Fernández Trio
El tercer concert, el 5 de març i a les 12 h, serà el d’Eva Fernández Trio, saxofonista, cantant i compositora que per l’ocasió s’uneix al guitarrista mallorquí Josep Munar, amb qui també ha produït el que serà el seu proper disc, i amb el baterista David Xirgu per oferir un concert íntim però juganer de les darreres composicions de l’Eva. En aquestes cançons es pot veure que el jazz, el bolero i la cançó d’autor són molt influents en l’imaginari sonor de l’artista. Tot i ser un trio, intervenen 4 instruments i això permet al format un gran ventall de dinàmiques, que tots tres aprofiten per expressar-se i escoltar-se.
Magalí Sare & Manel Fortià
La bellaterrenca Magalí Sare – a l’abril 2022 treu el nou disc Esponja amb col·laboracions com Salvador Sobral i Las Migas- junt amb Manel Fortià-ha gravat més d’una trentena de discos, com a líder i sideman entre els quals en destaca “My old flame” amb Marco Mezquida,“Bulería Brooklyniana amb Marquès/Fortià/Pannier,“Beige” amb Sergi Sirvent Smooth Trio i “Les Crisàlides” amb Sabina Witt- tancaran el cicle el 12 de març a partir de les 12 h. Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com el cajón o percussions menors creen una atmosfera càlida per a cada cançó. L’espectacle esdevé un joc constant: l’experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques catalanes, de la península Ibèrica i de l’Amèrica del Sud; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d’una cultura amb ritmes d’una altra, descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu i el contrabaix. La interacció mitjançant la improvisació forma part de l’ADN d’aquest conjunt, entra i surt constantment durant la seva singular interpretació que destaca per la seva originalitat i qualitat artística.