SENER participa en el ‘rover’ Perseverance que ha aterrat a Mart

BIBLIOTECA_ITEMS_2223_PERSEVERANCE_SENER_W_500

El grup multinacional d’enginyeria i tecnología, que té la seva seu catalana al Parc de l’Alba, ha participat en el rover Perseverance que va aterrar a Mart la setmana passada, tot iniciant l’exploració del planeta vermell dins el marc de la missió de la NASA anomenada Mars 2020.

Què ha fet l’empresa ubicada al Parc de l’Alba?

El Perseverance va aterrar a uns dos quilòmetres del suposat antic delta fluvial del cràter Jezero, on els científics esperen trobar restes d’antiga vida microbiana del planeta vermell. Els sediments d’aquesta zona tindrien uns 3.800 milions d’anys d’antiguitat, segons la NASA. Sener ha dut a terme el disseny, la fabricació, la verificació i la integració del mecanisme d’apunt de l’antena d’alt guany (HGAG, de les seves sigles en anglès) que permet la comunicació bidireccional directa entre el Perseverance i les estacions de seguiment a la Terra. També ha estat responsable del sistema de subjecció durant el llançament i del desplegament posterior de l’antena a la fase d’operació a Mart. L’ampli instrumental del Perseverance li permetrà buscar indicis de vida en el sòl marcià, recollir dades del passat geològic i, fins i tot, enregistrar sons de la superfície del planeta vermell.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?