Sener inaugura la seva nova seu al Parc de l’Alba

68497d6cb194485d2759fde9466457b7

Dos anys després que es col·loqués la primera pedra, la nova seu corporativa de Sener a Catalunya, ubicada al parc tecnològic Parc de l’Alba, s’ha inaugurat oficialment. En una parcel·la de 7.500 m2 de sòl i 15.000 m2 de sostre sobre rasant, amb una capacitat d’ampliació extra de 4.000 m2  addicionals, la nova seu disposa d’oficines tècniques, dues sales blanques, , un laboratori d’electrònica amb capacitats de soldadura SMD (Superficial Mounted Devices)   i convencional, dues sales d’integració de maquinari i tallers mecànics de precisió de gran capacitat. En aquestes instal·lacions, hi treballen actualment prop de 300 professionals.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha definit Sener com “una empresa en constant reinvenció, extraordinàriament innovadora i internacionalitzada”. I posava el grup d’enginyeria i tecnologia com a model: “A Catalunya volem que les nostres empreses siguin així, amb aquesta vocació de reinventar-se i adaptar-se permanentment a la marxa de l’economia”. Torres destacava que el Parc de l’Alba “és el sincrotró, és Sener i són els centres de processament de dades (CPD), perquè es tracta d’un projecte per crear un gran pol d’innovació que sigui el motor del país”. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, felicitava l’empresa per ubicar la seva nou seu a Cerdanyola: “Volem esdevenir un clúster de referència internacional i avui, a més del PTV, de la UAB, del Parc de l’Alba i del Sincrotró. És un veritable orgull incloure SENER en aquesta excel·lent carta de presentació”.

El president de SENER, Jorge Sendagorta, destacava que fa 20 anys no s’imaginaven inaugurant un edifici així i ara esperen que “aviat es quedi petit”. Sangorta apuntava que Sener està superant la crisi amb èxit “gràcies a aquesta capacitat d’aportar solucions d’enginyeria innovadores i capdavanteres a clients internacionals”. I el director de SENER a Catalunya, Òscar Julià, es mostrava satisfet pel fet que el grup d’enginyeria i tecnologia “mantingui ferma la seva estratègia de creixement i desenvolupament a Catalunya” i feia un reconeixement als treballadors: “Les persones de la Divisió sou l’eix central del nostre èxit, sou la base en la que se sustenta tot”.

QUÈ FA SENER A CATALUNYA?

SENER ha commemorat recentment els vint anys a Catalunya. Entre els projectes que el grup desenvolupa actualment a Catalunya, destaquen la línia ferroviària entre Toluca i Vall de Mèxic; el dispositiu automàtic de sembra de plaques de laboratori AUTOPLAK, en l’àmbit de tecnologia sanitària; els telescopis VLT GRAAL i E-ELT M5FU, en el camp de ciència i astronomia; el disseny de vaixells a partir del Sistema FORAN, en el camp naval; i els programes de l’Agència Espacial Europea LISA Pathfinder, una missió científica amb l’objectiu de detectar ones gravitacionals, i Melisa, un sistema biològic per a grans missions tripulades a l’espai.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?