Sener Aeroespacial destina cinc milions a instal·lacions tecnològiques a Cerdanyola

SENER Aeroespacial laboratorios en Barcelona

Les noves instal·lacions d’integració, assaig i producció de sistemes i equips espacials i d’astronomia ubicades a les oficines del grup SENER a Cerdanyola sumen prop de 1.000 m2 dotats amb els equips de producció i d’assaig més avançats. La inversió en nous equips i sales blanques ha superat els 5 milions d’euros, que se sumen als 70 milions d’inversió del 2018 amb l’adquisició del grup TRYO. Les noves instal·lacions posicionen SENER Aeroespacial a l’avantguarda en el desenvolupament i la producció d’equips electrònics de radiofreqüència basats en la tecnologia de nitrur de gal·li (GaN), clau en les futures generacions de satèl·lits de comunicacions.

“En total, són 75 milions d’euros d’inversió que consoliden les capacitats de SENER Aeroespacial en sistemes de comunicacions, per a aplicacions específiques no tan sols relatives als mercats institucional o comercial d’espai, sinó també de comunicacions terrestres (aplicacions civils en control de trànsit aeri —ATC— i Broadcast)”, destacava el director general d’Espai i Ciència de SENER Aeroespacial, Diego Rodríguez. La firma aspira a constituir-se com una de les principals empreses europees en espai i ciència. Un dels pilars del creixement és el sector de telecomunicacions, en què ja disposa d’un històric de participació en més de 1.500 satèl·lits i vehicles espacials. De fet, SENER Aeroespacial és líder mundial en el subministrament d’antenes de telemetria i telecomandament (TTC) i és proveïdor habitual dels principals fabricants internacionals de satèl·lits de comunicacions de tota mena d’antenes, equips passius i actius de radiofreqüència, incloent-hi els programes de l’anomenat New Space. En l’actualitat, subministra amplificadors de potència (SSPA) i de baix nivell de soroll (LNA) en tecnologia GaN per als satèl·lits OneSat i Spainsat NG d’Airbus, i els seus components estan presents en constel·lacions com ara Galileu, Globalstar 2G, O3B, Iridium NEXT o OneWeb. I per al 2021 s’esperen nous contractes en programes com ara GlobalStar, TeleSat i SES Next.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?