Sant Martí tornarà a arrencar amb una prefesta

WhatsApp Image 2023-10-27 at 13.21.42

Enguany la Festa de Tardor de Sant Martí tornarà arrencar amb una prefesta, com ja va passar l’any passat. Malgrat que  els actes es concentraran del 10 al 13 de novembre, el proper cap de setmana -4 i 5 de novembre- hi haurà una prefesta amb la 1a Fira de Cerveses Artesanes i un concurs de paelles d’arròs que ja ha ha tancat inscripcions amb un nou rècord de participació.

La festa de tardor comptarà amb una cinquantena d’activitats que es repartiran per diferents espais, però que tindran el seu epicentre en la carpa de la plaça Sant Ramon. “Coincidint amb el 45è aniversari de la festa hem preparat un munt d’activitats per a grans i petits, el que ens agrada és que la gent volti per Cerdanyola”, destacava Fèlix Heras, membre de la Comissió de Festes de Sant Martí. En cas de pluja la fira de cerveses i la matinal infantil del dilluns 13 es trasllararien a la carpa de la plaça Sant Ramon, anunciava una de les presidentes de l’entitat, Gemma Montcada.

Presentació llibre Albert Lázaro

Després de la prefesta, el programa continuarà dimecres 8 (19 hores) a la carpa de Sant Ramon amb el passi de pel·lícules històriques de Cerdanyola i la presentació de ‘Més coses de Cerdanyola, llibre pòstum d’Albert Lázaro. “Són bàsicament fotos de cases i torres que ja no existeixen i segur que agradarà als que les van veure in situ”, apuntava Ramon Sauló.

Entrades ja a la venda per al teatre amb Mercè Arànega i Pep Plaza

I dijous 9 (21 hores), també a la carpa de Sant Ramon, es representarà l’obra  Instruccions per fer-se feixista amb Mercè Aranega. L’aposta pel teatre amb primers noms de l’escena catalana continuarà diumenge 12 (21 hores) amb l’espectacle Autoficció de Pep Plaza. Aquestes dues propostes són les úniques de pagament del programa i des de la Comissió es convida a comprar ja les entrades al web entrapolis.com o bé presencialment al Bar Grau (dilluns i dimecres de 19 a 21 hores).

Divendres 10 comença la festa grossa

Com ja és habitual, divendres, dissabte i diumenge s’instal·larà el mercat medieval a Sant Ramon, Sant Martí, Francesc Layret i Abat Oliba. Així, el gruix del programa festiu donarà el tret de sortida divendres (18 hores) al balcó de l’Ajuntament amb el pregó del Consell Escolar Infantil i Juvenil de les Escoles de Cerdanyola.

La festa per als joves

El mateix divendres, a partir de les 21h tindrà lloc la Martinada, que comptarà amb el col·lectiu Sardadefacto, el grup de versions Tapeo Sound System i el DJ EROS. I dissabte tindrà lloc la Nit Jove (a partir de les 22.30 hores) amb els grups de versions Big Mouthers i Banda de Neón

Activitats habituals

Les activitats de dissabte i diumenge tornaran a ser les habituals amb la matinal Harley-Custom, el campament medieval, les actuacions de les escoles de dansa de la ciutat, el correfoc i el contrapregó dels Diables de Cerdanyola i la matinal de cultura popular com a protagonistes.

Dilluns 13: l’hora dels infants i els avis

Com asseguren des de la Comissió, dilluns –festiu a Cerdanyola- és un dia per a als infants i els seus avis amb una matinal infantil a la plaça Abat Oliba i un acte amb xocolata i la companyia Pentina el Gat a partir de les 16.30 hores. “Enguany fem un salt de qualitat en els espectacles infantils”, destaquen les presidentes de l’entitat, Gemma Moncada i Elena Edo.

Tant l’alcalde Carlos Cordón com el regidor de Cultura, David González, posaven en valor la tasca que realitza la Comissió de Festes de Sant Martí. “Heu aconseguit generar unes activitats que tothom s’ha fet seves per gaudor de la festa de tardor de Cerdanyola”, reconeixia González, que lloava que l’entitat hagi estat capaç d’adaptar-se als diferents temps i circumstàncies viscudes. En aquest sentit, Heras destacava la feina feta per totes les persones que han format part de la Comissió durant els seus 45 anys d’història.

 

Els detalls de la prefesta

DISSABTE 4

11-24h MOSTRA DE CERVESES ARTESANES

Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

Org: Comissió de festes de Sant Martí

DIUMENGE 5

11h CONCURS DE PAELLES

Lloc: Plaça de Jaume Grau i Altayó

Org: Comissió de Festes Sant Martí

Inscripcions al Bar Grau

12h CONTES I LLEGENDES DE SANT MARTÍ

Lloc: Jardí de ca n’Ortadó (pl. de Sant Ramon, 23-24)

Org: Museu d’Història de Cerdanyola

DIMARTS 7

19h DE LA CERDANYA A CERDANIOLA

Xerrada del doctor Ramon Martí, professor d’Història Medieval a la UAB

Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola

Org: Museu d’Història de Cerdanyola i Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola

 

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?