Sant Jordi virtual

8938fc981672a91f27b49fef3a9aa529

L’Ajuntament de Cerdanyola proposa a les entitats i agents socials, així com a la ciutadania, celebrar enguany un Sant Jordi virtual. La idea implica mantenir un programa essencial a la nostra ciutat, que presenta dues activitats ben arrelades. És el cas de la tradicional 19a Marató de 12h de lectura pública, que aquesta vegada es podrà veure i escoltar a través de les xarxes socials.

Ja podeu enviar vídeos per a la 19ª Marató de lectura On Line

La proposta passa perquè col·lectivament es faci una marató de 12 h seguides de lectura. Des de les 9 h a les 21 h. Adaptant-se als temps de la coronavirus i al confinament, la Marató es farà on line emetent-se a través de Youtube. La iniciativa està oberta a tothom. Agents socials destacats, famílies, ciutadania en general podran participar-hi. Ho podran fer enviant dues gravacions de vídeo a l’adreça electrònica  santjordi2020@cerdanyola.cat.

Aquests enregistraments hauran de ser els següents:

 1. La lectura d’un poema o un fragment d’una novel·la (en català o en castellà) que hauran triat lliurement, d’uns 3 minuts.
 2. La lectura del poema Les roses recordades de Salvador Espriu, representatiu de la Diada. Un cop es rebin s’editaran i es farà una acció especial i conjunta entre totes les persones lectores, que es visualitzarà durant la marató de lectura on line. Cada lectura portarà sobreimprès el nom de la persona (i representació de l’organització, si s’escau), títol del fragment o llibre i autor/a. Tots els vídeos es penjaran i s’obriran a les xarxes el dia de Sant Jordi en horari de les 9 a les 21 h. S’informarà de l’adreça de Youtube on seran accessibles els vídeos resultants.

Espectacles en directe

La festa de Sant Jordi serà ben viva a la ciutat el dijous 23 d’abril. Entre les 11 h i les 20 h, les xarxes socials Instagram live, Youtube i Zoom, amb l’emissió d’espectacles en directe, faran possible que a Cerdanyola del Vallès es visqui la festa del llibre i de la rosa. La jornada es viurà amb el visionament de les activitats gravades prèviament, relacionades amb la lectura i la tradició de Sant Jordi i seguiment, en directe, dels espectacles amb opció interactiva, que ofereix la programació dissenyada des del Servei de Cultura. Tots adreçats a públic familiar, joves i adults.

Programa

Activitats gravades prèviament:

 • Vídeo: taller Fem la rosa d’origami (col·laboració Museu d’Art de Cerdanyola)
 • Vídeo de l’auca de Cerdanyola (col·laboració Museu d’Art de Cerdanyola)
 • Recomanacions literàries d’aquest Sant Jordi per part de les llibreries de Cerdanyola
 • Píndoles – Breu presentació dels llibres dels autors/es locals

Activitats en directe:

 • Espectacle familiar al matí: El Castell del Drac, amb d’Esbò Teatre
 • Espectacle familiar a la tarda: Va de cançons i poemes! amb Jordi Tonietti
 • Taller familiar – “La guardiola per als meus llibres”
 • Sessió del Cafè amb lletres
 • Concert d’adults al vespre: Poetes de la terra, amb Family band

Cafè amb lletres virtual

D’altra banda, El Cafè amb lletres que hi havia previst per avui ahir dijous 16 d’abril a les 19h s’ha ajornat pel proper dijous 23 d’abril a les 19h, amb la novetat que serà el primer Cafè amb lletres virtual. Intervindrà en directe l’escriptor Guillem Sala Lorda, que presentarà el seu llibre La fuga de l’home cranc i conversarà amb l’Álvaro Colomer, escriptor i periodista.

 

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?