Salut triplicarà la realització de proves PCR per detectar casos de Covid-19

ab90817470153a5e2d359e6dfb8f36a0_L

El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que l’estratègia contra el coronavirus passarà per dues línies d’actuació. Per un costat, l’augment de la detecció i identificació dels contactes dels positius de Covid-19, gràcies a la incorporació dels gestors Covid a l’atenció primària,  i, per altre, l’increment de les proves PCR d’aquests contactes, fins a triplicar-les. En aquest sentit, Argimon ha detallat que es reforçarà la realització de PCR als contactes estrets d’un positiu de Covid-19 en aquells territoris on la situació epidemiològica així ho requereixi. Aquestes PCR seran indicades segons el criteri dels referents de Salut Pública territorials i s’aniran realitzant de forma progressiva. “En alguns centres ja ho estem fent, -molt centrats amb els convivents-, però hem d’estendre-ho a més contactes, fins a duplicar, o fins i tot, triplicar la capacitat de PCR de les que estem fent ara”. En aquest sentit ha assenyalat que “avui fem 8.000 proves PCR al dia però tenim capacitat de fer-ne unes 24.000 diàries i la setmana que ve serà de 30.000 ja que s’instal·laran uns robots a diferents centres de Catalunya que ho permetrà”.

214 PERSONES ES COMENÇARAN A FORMAR COM A RASTREJADORS

El nou secretari també ha remarcat que aquesta setmana 214 persones, del mig miler que el Departament incorporarà a la xarxa de rastreig de la Covid-19, començaran ja la formació. Són professionals que treballaran en l’Atenció Primària i que recolliran les dades del pacient sospitós o que ha donat positiu i també la dels seus contactes. Argimon ha concretat que “de cada cas, hem d’esperar identificar, de mitjana,  entre 10 i 15 contactes estrets, en funció de la seva vida social” i ha recordat que ara mateix no tenim ni vacuna contra la Covid-19 ni tractament. “La vacuna que tenim a les nostres mans és el rentat de mans, la mascareta i la distància física. Aquesta és la nostra vacuna”, ha afirmat. També ha posat en valor la gran tasca desenvolupada pels professionals d’atenció primària en aquesta fase en què s’estan encarregant del procés de detecció, seguiment i diagnòstic de casos.

El nou secretari de Salut Pública també ha analitzat la situació de la pandèmia a Catalunya. Concretament, ha indicat que hi ha “transmissió comunitària” a diferents punts del país, com la ciutat de Barcelona, el Segrià, el Baix Llobregat i Figueres, “però tenim també una bona part del territori amb brots que hem de controlar. No podem fallar. Hem d’evitar que aquests brots arribin  a ser amb transmissió comunitària” ha afegit Argimon.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?