Salut referma el seu compromís amb la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

Amb els representants municipis

El projecte de l’Hospital Ernest Lluch és viu a l’agenda política, compta amb el suport dels alcaldes dels municipis que l’han d’acollir i, de seguida que els terrenys siguin cedits a la Generalitat, el procés s’accelerarà. Aquests són, en línies generals, els missatges que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; l’exconsellera de Salut, Marina Geli, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, van transmetre a Ripollet. L’acte l’organitzava l’agrupació de Junts per Ripollet, en col·laboració amb la resta de coordinadores dels municipis que es beneficiaran del futur Hospital: Cerdanyola del Vallès, Badia, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès.

Tots tres convidats van defensar la necessitat d’escoltar la ciutadania abans de prendre decisions i van coincidir que el procés de construcció de l’Hospital ha estat complicat per les dificultats de la gestió urbanística, per la crisi econòmica i per la crisi del COVID. “Sempre ha estat damunt la taula, perquè és una gran necessitat”, remarcava Argimon, que explicava que l’hospital atendrà les malalties més freqüents, de baixa o moderada complexitat, mentre que els casos més complexos continuaran al Parc Taulí . “Estimem que un 70% de l’activitat que ara li arriba d’aquesta part del Vallès al Taulí es podrà fer al nou hospital”, apuntava Geli. Per la seva banda, Morral assegurava que en aquests moments s’està accelerant el procés: “Un cop cedit, ja entra en el recorregut de la gestió del Govern: partida pressupostària, pla funcional, fer el projecte executiu, licitar l’obra, fer l’obra i posar-lo en marxa. Hi ha predisposició de tots els alcaldes”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?