Salut reduirà la quarantena de contactes estrets a 10 dies i proposarà limitar les reunions socials a 6 persones

unnamed

El Departament de Salut reduirà la quarantena de contactes estrets de positius de 14 a 10 dies a partir de la setmana que ve. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa que “durant el període de post-quarantena, és a dir, del desè al catorzè dia, s’aixeca la quarantena però s’ha d’estar extremadament vigilant a la simptomatologia i complint al màxim les mesures d’autoprotecció habituals (distància / mans / mascareta). També cal reduir l’activitat social i la mobilitat al mínim necessari”.

L’objectiu de la mesura, que va en la línia de molts països europeus com Suïssa, Holanda i Espanya, és per un costat, el de “millorar el compliment de les quarantenes“ i per l’altre el de “minimitzar el seu impacte pedagògic, social, relacional i econòmic”. “Tots sabem que les quarantenes de 14 dies són la millor opció, però s’ha de fer un balanç risc-benefici per poder escurçar-les. Pensem que hi ha un cert risc, però creiem que és controlable”.

Argimon ha explicat que, analitzant les dades actuals i posant d’exemple que s’analitzen 1.000 contactes estrets, amb aquest canvi de criteri només l’1 % desenvoluparien la Covid-19 passat el període de quarantena.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública també ha avançat que el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen “bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”.

 

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya que es troba actualment en augment del risc de rebrot. “Els indicadors epidemiològics actuals els esperàvem a finals de mes, no aquesta setmana” i ha insistit que cal seguir baixant la corba de contagis. “El virus es multiplica i les accions que fem resten, no divideixen. És molt important evitar aquesta multiplicació” ha afirmat Argimon que alhora ha assenyalat que “la societat és molt exigent amb l’escola i els seus docents i ens hem d’exigir a nosaltres mateixos la mateixa exigència que exigim a l’escola”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?