Salut modernitzarà i ampliarà la capacitat assistencial de l’Hospital Parc Taulí

131747871_1181399988929337_424080833800322563_o

El projecte d’inversions que el Departament de Salut durà a terme de manera immediata en l’Hospital Parc Taulí, amb conveni amb l’Ajuntament de Sabadell, s’ha presentat aquest matí per part del vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés; el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella; i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. A tot el projecte es destinaran al voltant de 40 milions d’euros (sense incloure la inversió en equipament i sistemes). De manera desglossada, seran 20 milions al 2021 per al projecte del nou espai polivalent; 10 milions més entre 2022 i 2024 per al frontal Gran Via; i 20 milions més entre 2022 i 2024 per a urgències. Pel que fa al calendari d’execució, el nou espai polivalent es licitarà i s’adjudicarà durant el primer trimestre de l’any vinent i s’espera enllestir les obres a la tardor. Pel que fa al frontal Gran Via i a les urgències, s’executarà fins l’any 2024.

El projecte comprèn, d’una banda, l’ampliació de la capacitat assistencial de l’edifici amb el creixement estructural fix en llits crítics –de 17 a 48-,  l’ampliació de l’actual bloc quirúrgic –de 10 quiròfans a 16- i el creixement del servei d’urgències. D’altra banda, també contempla la nova construcció d’un nou edifici polivalent per donar resposta tant a la necessitat actual d’atenció a la COVID-19 com a necessitats futures, ja que podrà ser utilitzat segons l’Hospital Parc Taulí consideri oportú segons el moment: urgències, hospitalització convencional, hospital de dia i d’altres.

El vicepresident Aragonès ha afirmat que amb el projecte “volem posar al dia una infraestructura que fa temps que necessita una modernització” i ha afegit que gairebé 400.000 persones es beneficiaran directament de la transformació de l’hospital, “amb la qual volem que faci un salt qualitatiu, a través de la innovació tecnològica i reforçant tota la seva capacitat atenció, especialment en l’àmbit quirúrgic i d’urgències”. La titular de Salut ha posat en valor que el projecte millorarà la capacitat dels professionals per treballar en espais i dispositius més adequats. Segons Vergés, suposa una “solució de futur” que té a veure amb la “captació de talent en un territori molt poblat com aquest que pot acabar esdevenint un puntual de referència per a tot el país”. Per a la consellera, l’actuació augmentarà notablement la capacitat de resolució del centre, de manera què gairebé el 95% de les necessitats d’atenció puguin ser resoltes allà mateix.

Per la seva banda, el director del CatSalut ha desgranat tots els detalls amb què el centre vallesà millorarà, en tots els sentits. Per Adrià Comella, que ha recordat que el Parc Taulí és “un dels hospitals més importants del país, un dels grans”, el projecte podria deixar cobertes les seves necessitats pels propers 50 anys, tot situant-lo en una “lliga de major rellevància i categoria” gràcies a la proposta de creixement que s’ha dimensionat. Per últim, Comella ha argumentat que tot i que la COVID “ens deixa molt patiment”, també permet utilitzar “recursos amb iguals garanties i amb més flexibilitat”. I això, en referència a aquest projecte, “implica el replantejament d’una inversió inicial fent-la ara compatible amb la construcció d’un nou edifici, d’acord amb l’Ajuntament”.

Actuacions, inversió i calendari

El projecte té com a objectiu recuperar l’activitat quirúrgica i millorar l’atenció a les urgències i als pacients crítics. I tot plegat es vol aconseguir amb la Disposició d’un edifici polivalent per a donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia de la COVID-19 i amb l’ampliació i modernització del centre.

Aquest nou espai disposarà d’un total de 105 llits. Hi haurà una planta baixa diàfana, com una possible reserva d’espai de futur per a urgències, una primera planta polivalent amb 35 llits crítics i semicrítics i hospitalització i dues plantes més amb un total de 70 llits de curta estada d’urgències. L’edifici s’afegeix als nous espais polivalents que s’estan portant a terme als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, Germans Trias i Pujol de Badalona, Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat, Moisès Broggi de Sant Joan Despí i Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona.

Pel que fa la reforma de l’edifici de Gran Via, el bloc quirúrgic s’ampliarà amb 6 quiròfans, mentre que els llits estructurals d’UCI s’ampliaran entre 18 i 20.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?