Salut incorporarà un mínim de 500 persones per fer la traçabilitat dels positius de Covid-19 i dels seus contactes

f45d655575e97f094813cafeb5b8ded9_L

El Departament de Salut incorporarà un mínim de mig miler de persones com a gestores COVID, que seran les encarregades de reforçar encara més la vigilància COVID amb la identificació de contactes i la seva traçabilitat. La mesura forma part del pla “escalable” per fer la traçabilitat dels positius de Covid-19 i dels seus contactes. La consellera Vergés ha remarcat que “aquests gestors seran perfils d’atenció ciutadana que treballaran dins l’àmbit de l’Atenció Primària i que recolliran totes les dades del pacient sospitós o que ha donat positiu i també dels seus contactes”. Vergés ha assenyalat que aquest reforç ha de permetre “escurçar el temps per iniciar la traçabilitat dels casos, sobretot en un moment en què ens estem trobant ja rebrots importants”.

A banda, hi ha 120 scouts o telefonistes que fan les trucades de seguiment de contactes i que es poden ampliar-se als 900 scouts tenint en compte l’evolució de la pandèmia. En aquest sentit, la consellera de Salut ha assenyalat que “aquesta xifra permetria fer el seguiment de fins a 1.500 nous contagis al dia, cosa que representa poder preveure una onada tan important com la que hi va haver durant el pic més alt de la primera onada”.

El coordinador de la unitat de seguiment del covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha subratllat que continua sent “clau evitar el contagi entre les persones, això és primordial” i ha afegit que “les unitats de vigilància epidemiològica treballaran per trobar l’origen dels brots”.

EINA TECNOLÒGICA

Paral·lelament, el Departament de Salut també posa en marxa una eina tecnològica que conviurà amb el sistema de vigilància COVID. Quan el pacient vagi a fer-se la prova PCR rebrà un SMS al mòbil que li permetrà omplir una fitxa amb els seus contactes. En cas de donar positiu, rebrà un altre missatge alertant-lo alhora que també seran avisats els seus contactes.

El Departament també ha reforçat la xarxa de vigilància epidemiològica. Fins ara hi havia 80 persones en plantilla i es va preveure la incorporació de 115 nous, dels quals ja se n’han incorporat el 75%. També s’han traslladat 50 persones d’altres unitats. A més, per fer front a la campanya d’estiu i als possibles rebrots, també s’ha reforçat l’atenció primària amb una plantilla amb 436 professionals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?