Salut actualitza el protocol d’actuació a les residències i flexibilitza més visites i sortides

elderly-981400_1920

El Departament de Salut ha actualitzat el protocol d’actuació a les residències, recuperant activitats i flexibilitzant més les visites i sortides.

Un dels principals elements que canvien al nou pla té a veure amb la realització de cribratges i quarantenes. En aquest sentit, les persones que viuen a les residències que hagin tingut un contacte amb un cas, no es consideraran contactes estrets i per tant no es realitzaran cribratges. Només es realitzaran proves diagnòstiques si presenten símptomes compatibles amb infecció per Coronavirus. Per la mateixa raó no es realitzaran quarantenes només pel fet d’haver tingut un contacte.

Pel que fa als nous ingressos, a les residències amb més d’un 85% dels residents correctament vacunats, quan es produeixi l’ingrés d’una persona correctament vacunada no caldrà fer ni PCR prèvia ni quarantena prèvia de 14 dies. Podrà ingressar directament a la zona verda de la residència.

Pel que fa a les visites, es mantenen a totes les residències verdes i taronges (en la seva zona verda) i no es limita el número de visites setmanals. No obstant això, caldrà mantenir les mesures de protecció bàsiques (mascareta, higiene de mans,  distància i ventilació) durant les visites. Pel que fa les sortides, queden restablertes a l’exterior per part de les persones residents, acompanyades de personal de la residència o de familiars. També en aquest cas caldrà respectar les mesures de protecció bàsiques. A més, a les sortides que durin més de 3 setmanes, les persones correctament vacunades no precisaran PCR ni quarantena a la tornada.

Per últim, es mantenen els cribratges a professionals, encara que s’espaiaran en funció del risc de rebrot de cada àrea de gestió assistencial (AGA) o municipi gran.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?