Saif Abu: “El genocidi contra Palestina no és nou, porta més 75 anys perpetuant-se”

WhatsApp Image 2023-10-20 at 10.49.48

El representant de la Comunitat Palestina a Catalunya i Coordinador de la Xarxa Europea de Sindicats per la Justícia a Palestina, Saif Abu, juntament amb el suport del professor Alejandro Andreassi, ha denunciat el genocidi que viu Palestina tot indicant que l’acció d’Israel “no és autodefensa, és terrorisme”.

Tal com Abu manifesta, la guerra contra Palestina no va començar fa unes setmanes amb “el genocidi que Israel està executant”, sinó que fa més de 75 anys que comet crims de guerra. Gaza es troba bloquejada des de 2006, amb un accés molt limitat a recursos i a moviment: “és la presó més gran a l’aire lliure”. Ara, han tallat el llum, l’aigua, hospitals que es troben fora de servei sense material mèdic… “I Israel és l’estat més democràtic d’Orient Mitjà? Per això castiga a una població i la condemna a una mort lenta? No és democràcia, és terrorisme”, valora Abu.

Recentment, a les platges de Gaza han descobert gas, ja que és una zona rica en recursos: “Això és el que hi ha darrere de qualsevol colonització i guerra: interessos econòmics. Per aquest motiu, Israel s’ha situat allà”. Per acabar, el representant de la Comunitat Palestina a Catalunya reclama que Israel respecti les resolucions de les Nacions Unides i que s’apliqui el dret a retorn a tots els refugiats palestins. “No només estem lluitant per nosaltres, sinó pels valors de la humanitat”, conclou Abu. – AM

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?