Sagues familiars i pianos en la Barcelona del segle XX

lovaina

L’última novel·la de Victòria Lovaina, ‘La Solitud del Pianista’, es la història de dues famílies que estan unides per l’amor, l’amistat, la passió pel piano i per un drama familiar que durant 70 anys ningú ha explicat. Així es descrivia durant una presentació que va omplir el MAC.

Si ‘La solitud del pianista fos música, seria un Nocturn de Chopin’ com els que Mikhaíl practica al piano del seu avi Vador a la casa de Vallvidrera i amb la qual Lovaina marca el ritme d’aquesta novel·la coral ambientada a la Barcelona de principis del segle XX. “Vaig començar a formar la història amb el piano. Per a ‘L’esquera de l’àngel’ em vaig documentar sobre la Barcelona del segle XX i vaig trobar moltes referències als pianos. Després de llegir més sobre la construcció de pianos em van sortir els personatges”, recordava la cerdanyolenca, que va estar acompanyada pel també escriptor Isidre Grau. “La novel·la no té realisme màgic, però sí que en alguns moments es voregen els límits de la realitat”, apuntava Grau, que destacava que l’obra respira vitalitat i ganes de viure noves experiències. “Tot i la complexitat argumental, s’entén tot i no has de tirar enrere per acabar-ho d’entendre, té la virtut que ho vas integrant tot”, lloava l’escriptor. “I al final quadra tot”, afegia Lovaina.

TRES ANYS DE FEINA

“He dedicat tres anys d’escriptura i documentació a aquesta novel·la i ara mateix no n’estic escrivint cap més, però sí que és cert que que quan vaig llegint em van sorgint coses”, confessava Lovaina. Amb anterioritat, la cerdanyolenca havia publicat ‘Amb ulls de nina’ (2008), ‘Dietari de les Gorges’ (2009), ‘Pell de gat’ (2013), ‘El rellotge de doble esfera’ (2018) i ‘L’esquerda de l’àngel’ (2018).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?