S’activa la línia d’ajuts de l’AMB per al pagament dels tributs metropolitans

tributmetropolita.jpg

L’AMB ha posat en marxa la convocatòria d’ajuts, dirigits a famílies vulnerables i al comerç, per fer front al pagament del tribut metropolità (TM) i de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

Ajuts per al pagament del tribut metropolità 

El tribut metropolità és l’únic impost directe que recapta l’AMB. El paguen la ciutadania i les activitats comercials, en forma de recàrrec sobre l’IBI. Amb aquests recursos, l’AMB finança bona part dels serveis metropolitans compartits entre els 36 municipis que la formen, com el manteniment d’infraestructures, el transport públic i les polítiques d’habitatge i de desenvolupament social i econòmic.

Amb la línia d’ajuts aprovada, les persones que ho sol·licitin podran percebre una ajuda de fins al 40 % de la quota del 2020 del tribut metropolità, i fins a un màxim de 100 euros per sol·licitant. Per poder-ne gaudir, caldrà que siguin propietàries d’un habitatge amb ús residencial d’acord amb el cadastre, i que sigui la seva residència habitual.

Pel que fa a l’ús no residencial, podran demanar els ajuts les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50 % amb relació al 2019. L’ajut serà del 50 % de la quota, i de fins a 200 euros.

La quantitat final dels ajuts atorgats en cada cas es determinarà segons els ingressos anuals de cada unitat familiar, i es garantirà que les persones en situació de vulnerabilitat, ja sigui a causa de la crisi de la covid-19 o per altres factors, hi tinguin accés.

Per continuar amb la sortida progressiva de la crisi, de cara al 2021, l’AMB ha congelat el tipus impositiu del tribut metropolità per a tota la població, com a mesura addicional per ajudar la ciutadania a fer front a les dificultats econòmiques.

Ajuts al pagament de la TMTR 

La taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) finança part de la gestió dels residus municipals a les plantes metropolitanes de tractament. Es cobra a persones físiques i a activitats comercials a través del rebut de l’aigua.

Gràcies als ajuts a aquesta taxa, els sol·licitants podran gaudir d’una ajuda de fins al 50 % de la quota del 2020 (i fins a un màxim de 200 euros per sol·licitant). Caldrà que siguin persones físiques que resideixin en un habitatge amb subministrament domiciliari d’aigua, i que sigui la seva residència habitual. Igual que en el cas del tribut metropolità, la quantitat dels ajuts concedits dependrà dels ingressos anuals de cada unitat familiar.

En relació amb les activitats econòmiques, com amb el tribut metropolità, aquesta línia de suport se centra en les que hagin reduït especialment l’activitat a causa de la pandèmia. Així, els ajuts s’entregaran a les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50 % amb relació al 2019. L’ajut serà del 50 % de la quota, i de fins a 200 euros.

Nova plataforma per a la petició dels ajuts 

Per tal de demanar els ajuts, l’AMB ha posat en marxa el web http://ajutstributs.amb.cat. Així, s’amplien les vies per demanar aquests ajuts: a partir d’ara poden sol·licitar-se per mitjà d’aquest web especial o bé presencialment a l’AMB. A més, les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) dels ajuntaments metropolitans informaran la ciutadania d’aquestes opcions, i algunes també permetran fer la gestió a la mateixa oficina.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?