S’amplia fins al 2 de juliol el termini per demanar l’ajornament o reducció del pagament del lloguer

d9ce752361d454057c245a6d830e76f3

Divendres 2 de juliol finalitza el termini perquè els inquilins amb problemes per pagar la quota mensual del lloguer, com a conseqüència de l’emergència provocada per la pandèmia de la COVID-19, sol·licitin als propietaris del seu pis un ajornament d’aquest pagament o una reducció del seu import.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat a disposició de la ciutadania dos models de formularis que es poden descarregar gratuïtament del seu web per facilitar aquesta sol·licitud al seu propietari. Les persones interessades han de triar el formulari en funció de si el propietari del seu pis és un gran tenidor o entitat financera o bé un petit propietari. Un cop emplenat, l’han de fer arribar a la propietat, que disposa de set dies per respondre.

Els formularis permeten fer constar la situació de vulnerabilitat en que es troba l’inquilí derivat de l’emergència per coronavirus. Així, es pot deixar constància que la persona es troba en situació d’atur, afectada per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) o que ha hagut de reduir la seva jornada laboral per tenir cura d’algun familiar o altres circumstàncies similars i, com a resultat, es troba sota el llindar de vulnerabilitat establert pel Govern central.

També es pot manifestar que la suma de la quota del lloguer i de les despeses bàsiques de l’habitatge (llum, aigua, calefacció, telefonia i quota de la comunitat) superen el 35% dels ingressos de la unitat familiar.

En qualsevol cas, el propietari disposa de set dies per respondre. Si no ho fa, o no accepta la proposta del llogater, aquest pot optar a acollir-se a la línia microcrèdits o a la línia d’ajuts anunciada pel Govern central, en col·laboració amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), per fer front al pagament de les quotes mensuals. És important que l’inquilí conservi una còpia tant de la seva sol·licitud com de la resposta del propietari.

Fiances per cobrir el lloguer

 A banda d’aquesta opció a l’abast dels inquilins per negociar una reducció o un ajornament del pagament del lloguer, propietari i inquilí poden acordar destinar l’import de la fiança que es va dipositar a l’inici del contracte a cobrir la quota d’un o dos mesos. A canvi, un cop acabat el contracte, l’inquilí renuncia a que se li retorni aquesta fiança i el propietari, de la seva part, renuncia a reclamar cap import per desperfectes o serveis impagats mitjançant la retenció d’aquesta fiança.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?