Roser Caminals presenta ‘Garbo parla’ al Cafè amb Lletres

np_cafe_lletres_abril

El llibre Garbo parla, de Roser Caminals, premi BBVA Sant Joan 2021, es presentarà al Cafè amb lletres del 21 d’abril, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central i no caldrà fer reserva prèvia encara que l’aforament serà limitat. La sessió s’enregistrarà i es penjarà a Internet en el canal municipal de YouTube

Roser Caminals serà a Cerdanyola del Vallès el 21 d’abril per presentar Garbo parla (Edicions 62 : 2021) Premi BBVA Sant Joan 2021. L’autora construeix una obra novel·lant les gestes mítiques de Joan Pujol García, Garbo, l’espia català que va entabanar als nazis contribuint a l’èxit del desembarcament aliat de Normandia. Per això s’endinsa en la seva ànima, la seva vulnerabilitat i els seus silencis i contradiccions, com ara el conflicte inevitable entre l’activitat pública i la vida personal. Un retrat pintat amb llums i ombres d’un personatge enigmàtic, amb una gran imaginació lligada inseparablement a la seva mitjania.

Apareixen en el llibre els còmplices a qui és fidel i els enemics a qui traeix, així com les dues dones que va estimar. Un retrat total que ens ofereix les llums i ombres d’un personatge enigmàtic, un vividor que va començar desertant al front de l’Ebre i va recórrer diversos escenaris a banda i banda de l’Atlàntic. La seva excepcionalitat, però, és inseparable de la seva mitjania.

Roser Caminals escriu que «La figura de Garbo és molt potent. És un agent secret que treballa per als aliats, però no és un espia típic; és un home comú i corrent, un burgès català afectuós, un pare entranyable, i alhora porta una doble vida.»

Qui és?

Nascuda a Barcelona el 1956, Roser Caminals es va casar el 1983 amb un nord-americà i se’n va anar a viure als Estats Units. Viu a Frederick, Maryland, on ha ensenyat literatura espanyola. El 1994 va publicar la primera novel·la, de tema i ambient barcelonins, als Estats Units i a continuació la va traduir al català amb el títol Un segle de prodigis (1995). Ja en català ha escrit i publicat Les herbes secretes (1999), El carrer dels Tres Llits (2002), La petita mort (2004), La dona de mercuri (2006), La seducció americana (2009), Cinc-cents bars i una llibreria (2010) i Els aliats de la nit (2015).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?