
Saber on som per saber on volem anar. Amb aquest argument justificava el vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 d’ERC, Raül Romeva, la seva visita a Cerdanyola per conèixer el territori del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional. Per a ell, Cerdanyola és un “paradigma” de les ciutats “necessitades d’equipaments i serveis, però també d’una connexió amb l’ecosistema natural” que no només “s’ha de preservar sinó també recuperar”. En aquesta línia, Romeva remarca que el gran repte territorial del país és que “no es pot pensar les ciutats al marge dels entorns naturals”.
Conèixer la situació del PDU del Centre Direccional i els “seus riscos i oportunitats” s’emmarca en l’aposta per un projecte “que no sigui del no, sinó del si a una manera d’entendre els entorns urbans diferent a la de dècades anteriors amb conseqüències que estem patint encara com l’abocador de Can Planas”, apuntava Romeva. El dirigent republicà afirmava que “s’ha de revertir aquesta situació i crear entorns perquè les generacions futures no tinguin aquesta llosa
Per la seva banda, el regidor d’ERC i candidat a l’alcaldia, Albert Turon defensava que de les diferents maneres de veure i de diferents possibilitats de futur, s’ha de construir la millor alternativa”. En aquest sentit, apunta que el que ERC a Cerdanyola proposa “no és estrictament el que està fent el govern de la Generalitat”, però es mostraba convençut que el punt de vista de la secció local és escoltat: “Els hi podem fer arribar el nostre punt de vista i el tenen en compte”.