REFEM troba a faltar el debat sobre la via verda al procés participatiu del Centre Direccional

77a1d541d7e5b1220d6ea4607688bef0

El procés de participació del nou Pla Director Urbanístic del Centre Direccional “ha complert una primera fase, ara s’inicia una segona de més restringida, posteriorment els responsables decidiran, i els tècnics, amb més o menys habilitat ho dibuixaran”. Per a Refem, “no haurà servit de res tot el procés participatiu si es parteixen exactament de les premisses anteriors o no acaba amb canvis substancials”.

“Creiem que aquest buit cal omplir-lo”

Des del col·lectiu destaquen que la nota negativa del procés participatiu és que no hi ha hagut una taula específica que recollís el debat de la Via Verda Collserola- Sant Llorenç. “Creiem que aquest buit cal omplir-lo”, apunten abans d’anunciar que estan treballant en la organització d’una altra taula de debat amb especialistes qualificats. “Veiem que poc a poc la proposta ciutadana i del propi col·lectiu va impregnant les bases del nou planejament”, celebren. El col·lectiu és conscient que un projecte no està definit fins quan es presenta la memòria i el plànols ja dibuixats, “però la seva redacció la marquen sempre les voluntats dels representants de les institucions”. En aquest sentit, Refem apunta que van escoltar amb força optimisme al director del Consorci del Centre Direccional, Pere Solà, “parlar de fer un pla escoltant la ciutat, de promoure la cohesió social, cosir el nou barri a la ciutat, habitatge públic i de lloguer, afavorir el medi ambient i connectar amb la UAB, entre d’altres”.

Refem creu que “partim d’unes bones premisses” i confia que el govern i grups municipals consensuïn en aquest procés una “proposta respectuosa amb el medi i amb la ciutat, on els interessos privats quedin per sota dels públics, i on no oblidin que necessitem una solució definitiva pels abocadors”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?