REFEM reclama que es mantingui la moratòria en la concessió de llicències per a habitatge al Parc de l’Alba

direccionalweb

L’entitat Refem el Direccional reclama “el manteniment de la moratòria en la concessió de Llicencies d’Edificis d’habitatge al límit perimetral dels abocadors i en especial de l’abocador de Can Planas”. En una petició tramesa a l’Institut Català del Sòl i al Consorci del Centre Direccional, Refem assegura que aquests abocadors estan “pendents del ressegellat definitiu i del seguiment del risc ambiental de la seva activitat durant els anys que es consideren preceptius per la legislació vigent”. El col·lectiu lamenta “el silenci de la regidoria i de l’equip de govern” en un “assumpte que pot implicar riscos per a la salut als possibles nous veïns de la zona”.

Refem explica que han demanat aclariments sobre els quatre abocadors pendents de clausura definitiva existents a la Plana del Castell a l’Ajuntament. “Donada l’actitud de silenci administratiu vàrem recórrer a la Síndica de Greuges, que tampoc ha rebut resposta”, afegeixen.

Per a l’entitat és una “greu responsabilitat de salut pública continuar desenvolupant urbanísticament la Plana del Castell”, ja que “amb la seva urbanització es vol ubicar una important quantitat de població a menys de 500 metres d’afectació dels agents contaminants atmosfèrics, i també aqüífers, que poden posar en risc la salut d’aquesta, i fer coresponsable a la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola, del principi de responsabilitat patrimonial de les administracions”.

Actuacions com els ja aprovats projectes d’urbanització i de parcel·lació per facilitar el tràmit de llicencies d’obres d’habitatge, així com els anuncis de construccions properes privades i l’obertura oficial de Llistes Obertes per adjudicació d’habitatges protegits HPO, fan que Refem constati “la pressa i la irresponsabilitat per iniciar la construcció d’habitatges, sense permetre esperar el desenvolupament del contenciós administratiu, així com els anys preceptius obligatoris fins el tancament definitiu dels abocadors existents”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?