
És set vegades més fàcil donar continuïtat a un negoci que crear-ne un de nou. Una dada que l’Ajuntament de Cerdanyola es creu i per aquest motiu ha renovat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des de finals del 2014 d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a l’Oficina de Serveis a les Empreses de la masia de Can Serraparera.
EL PUNT D’ATENCIÓ DE CERDANYOLA TAMBÉ DÓNA SERVEI A RIPOLLET I MONTCADA I REIXAC
El programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent. A Cerdanyola hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 5 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de prop de 140.000 euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 15 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat a la Masia de Can Serraparera ha assessorat gratuïtament a un total de 28 cedents i a 63 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. A més de Cerdanyola, el punt d’atenció també dona servei als cedents i reemprenedors de Ripollet i Montcada i Reixac.
L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. El programava va rebre el premi europeu a la promoció empresarial i a Catalunya hi ha actualment més de 1.000 empreses que estan buscant un relleu, apuntava la Consultora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent. A més, Llindex de supervivència de les empreses que s’han transmès és de quasi el 90%.“És un programa d’èxit contrastat al que li volem donar el màxim d’impuls”, destacava el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad.
Durant el període 2012-2017, hi va haver un total de 618 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 28M d’euros. Fins el 2017 es van inscriure al programa més de 3.174 reemprenedors i 1.875 empreses cedents. L’any 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la demarcació de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.
ESCOLÀ: “REEMPRESA PRESERVA I DINAMITZA EL TEIXIT ECONÒMIC LOCAL”
L’alcalde, Carles Escolà, ha volgut posar en valor que el programa Reempresa perquè “preserva i dinamitza el teixit econòmic local”, una de les principals línies de treball del govern municipal. Per al batlle, el programa també “permet minimitzar la destrucció de llocs de treball”. Per la seva banda, la regidora de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro, assegurava que per a l’Ajuntament el més important és “generar confiança” i acompanyament i assessorament dels professionals del servei.