Rècord de cooperatives escolars

WhatsApp Image 2023-11-23 at 11.59.53

Enguany el programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ – impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport l’Ajuntament de Cerdanyola- arriba als 10 anys de vida amb rècord de cooperatives després de la incorporació de les escoles FEDAC i Sant Martí. Així, les 13 cooperatives escolars de cinquè de primària d’aquest curs s’han aplegat al teatre de l’Ateneu per presentar el seu projecte a la ciutat. Les escoles Carles Buïgas (Tot art), Collserola (Les bruixes i els Bruixots), Les Fontetes (Fontart), Serraparera (Serrartístics i Imaginart), Xarau (Univers cooperatiu), La Sínia (CC Cooperativa Catalana i QV2.com), Saltells (UBS Unió Benèfica Saltells, Negoci Cooperatiu Saltells), FEDAC Cerdanyola (Fedamans i Fedac News) i Sant Martí  (Emocionart) són les que participen aquest any al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Un total de 358 infants de 5è de primària de nou escoles del municipi participen  en el projecte.

Què faran?

Durant el curs els alumnes fabricaran productes, els vendran al mercadal i donaran un tant per cent dels beneficis a una entitat social. De moment, els alumnes ja han fet l’assemblea constituent, han demanat la denominació social de la cooperativa, han decidit el capital inicial que aportaran i han elaborat un logotip i els estatuts de la cooperativa. Tots els infants tenen desitjos comuns que passen per aprendre, passar-s’ho bé i treballar en equip. I sobretot estan molt il·lusionats per poder ajudar ONG que treballen a la ciutat. “Són entitats que necessiten molts diners i molta ajuda”, asseguraven. L’alcalde Carlos Cordón, que els anunciava que d’aquí a uns mesos els portaran el seu NIF a cada classe, els convidava a gaudir de l’experiència a treballar en equip. “Espero que les idees que teniu es facin realitat i que la vostra feina reverteixi en entitats de Cerdanyola”, desitjava el batlle. Abbans de Cordón, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, felicitava els alumnes per la bona feina i assegurava que des del consistori es vol que els infants coneguin com funciona una empresa: “És un projecte per aprendre a treballar en equip que us ajudarà a millorar com a persones i companys de feina”. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Pilar Adell, posava en valor que al llarg d’aquesta dècada de vida del programa a Cerdanyola el que més valoren els seus participants és haver après a treballar en equip. “Perquè les coses surtin bé sempre hem posar-nos d’acord”, apuntava la regidora, que destacava que l’emprenedoria és una “competència clau”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?