Rebuig municipal a l’antena de telefonia

e791ab626e6785062374d45b25cc6e7f

Com ja va passar a Sant Boi, l’Ajuntament de Cerdanyola ha aprovat per unanimitat una moció que demana el desmantellament de l’atena de telefonia mòbil del carrer Renaixement. El text proposa que l’Ajuntament obri les negociacions amb Vodafone perquè traslladi l’antena fora del casc urbà, que l’emplaçament de les antenes no quedi en mans de les operadores i que es redacti una ordenança municipal i que es posi en marxa l’estudi del mapa d’implantació d’antenes a la ciutat.

La regidora de Compromís, Puri Palomar, demanava que es tingués en compte el “principi de precaució” davant els posibles riscos sobre la salut dels camps electromagnètics de les antenes i assegurava que “en aquest terreny hi ha molt treball a fer” per intentar regular una situació que no sigui “el campi qui pugui” actual. Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, remarcava que fins al moment les obres d’instal·lació s’han aturat, s’ha sol·licitat al ministeri d’Indústria la suspensió de llicències per redactar un document d’ordenació d’antenes i s’ha demanat una reunió amb la delegació del govern Central a Catalunya on assistiran també els veïns. A més, segons Mimó, PSC i ICV-EUiA es reuniran amb els seus grups parlamentaris per tractar el tema al Parlament.

OPOSICIÓ AL TANCAMENT DE GESPA
Un altre dels temes destacats del ple d’abril va ser l’aprovació, també per unanimitat, de la moció en contra del tancament de l’Escola Bressol Gespa per part de l’equip de govern de la UAB. Segons el text, l’Ajuntament instarà a la UAB que es replantegi la decisió i es compromet a crear un espai de suport a les famílies i a atendre els infants si es produeix definitavament el tancament. La regidora d’Educació, Maria Reina, anunciava que tant ella com la regidora de Relacions amb les Universitats, Montserrat Montiel, han votat en contra del tancament en l’última reunió del Patronat de la Fundació Gespa. En aquesta línia, la regidora de Compromís Puri Palomar destacava que “tancar Gespa és un desencert de la UAB” i la portaveu d’ERC, Helena Solà, mostrava el seu “suport total a les famílies” i assegurava que “el tancament no s’ha pogut fer pitjor”.  

CRíTICA D’ARCHÉ A ORTUÑO
D’altra banda, en el torn de precs i preguntes la regidora d’ICV-EUiA, Carme Arché, va denunciar que feia unes setmanes durant una manifestació del PENN membres de la formació l’havien “escridassat”, “increpat” i fet “fotos i vídeos que es van penjar a la xarxa”. “Tot els que estem aquí estem treballant per la ciutadania. Podem discrepar, però violència no. Cal que fem una reflexió en veu alta”, va recriminar Arché a la regidora no adscrita i candidata del PENN, Manoli Ortuño, entremig dels aplaudiments de la resta del plenari. Ortuño només va contestar que la intenció no havia estat ofendre Arché i que la treurien dels vídeos.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?