Ramon Andreu (Gent per Bellaterra): “La millora del conveni amb l’Ajuntament és el primer objectiu a treballar”

PHOTO-2022-03-27-21-37-54

És president de l’EMD de Bellaterra des de l’any 2010 i ara torna a ser presidenciable i també candidat a l’alcaldia. “Em presento perquè la gent em coneix, perquè saben com treballem i perquè creiem que és bo per Bellaterra”

l Aquest mandat heu tingut dues baixes i s’estan configurant alternatives a Bellaterra. Teniu por de perdre la majoria absoluta al govern EMD?

Som conscients que es pot perdre la majoria absoluta, però por no n’has de tenir mai. Si perdéssim la majoria absoluta seria que el poble de Bellaterra està dient que no vol que el governem i nosaltres no volem governar un poble que no vol ser governat per nosaltres. Plantejarem una proposta i aquesta proposta seran els veïns i la democràcia els que hauran de decidir si ens confien la majoria absoluta. I si no ens la confien, haurem de treballar sense la majoria i fer tot el que podem fer per Bellaterra des d’una posició de no majoria. Crec que és una cosa que evidentment s’ha d’acceptar. Quan una persona es presenta a un càrrec públic ho  fa per servir el poble i a la seva gent no per buscar una majoria absoluta. Aquí estem pel que decideixi Bellaterra.

 

l Com valora aquests quatre anys de mandat al capdavant de l’EMD?

Governar l’EMD és treballar en un terreny on hi ha moltes dificultats perquè els veïns de Bellaterra no van a la ciutat. Hi ha una separació física reconeguda en el mateix diagnòstic que es fa del municipi. El mandat estat bé, però allò normal seria poder aconseguir moltes més coses. Aquests quatre  anys ha millorat la presència policial. D’altra banda, també hem aconseguit pactar els agents cívics amb l’Ajuntament de Cerdanyola. També hem pogut pactar amb l’Ajuntament una revisió de tot el tema econòmic dels pagaments del finançament de l’EMD. El deute és de 130.000 euros. S’han abonat 40.000 i queden 90.000 que estan pendents de tribunal.

l I ja que entrem en xifres, quina és la situació econòmica de l’EMD?

És molt bona, vam tenir un moment difícil quan precisament es va produir aquest deute de 130.000 euros. Actualment l’empresa està pagant als seus proveïdors amb contracte a 30 dies i no té cap deute ni cap crèdit. Sí que té pendent de cobrar aquests 90.000 euros de l’Ajuntament.

 

l Com veu el futur de Bellaterra? La solució per als problemes de Bellaterra passa només per l’adhesió de Sant Cugat.

Bellaterra i Cerdanyola no es coneixen. En canvi, es coneixen molt bé Bellaterra i Sant Cugat. Jo estic convençut que amb una annexió amb Sant Cugat Bellaterra millorarà almenys aquesta connexió social i territorial.

 

l Com és la relació amb el govern de Cerdanyola?

No en tinc cap queixa de la relació que he tingut amb el govern de Cerdanyola. Per exemple, el tema de la Policia Local ha estat excel·lent. No hi era i ara hi és.  El govern de Cerdanyola ha fet un esforç en posar-la bé i a millorar moltíssim a Bellaterra. El que passa és que el que s’aconsegueix és insuficient. Per exemple, no s’aconsegueix el servei mèdic. A Bellaterra li toca el CAP de Serraparera. Tenim un espai buit acondicionat i el CatSalut hi està d’acord perquè vingui una infermera almenys un dia a tractar els malalts crònics. I l’Ajuntament s’hi oposa. Això no és lògic i és una conseqüència d’aquesta disfunció territorial. Una societat vinculada a un altre municipi que està gestionada administrativament per un altre. Nosaltres treballem perquè vagi el millor possible i som onscients també que el govern de Cerdanyola també treballa perquè vagi el millor possible. Però tenim aquesta dificultat.

 

l Si surt elegit una altra vegada, quins són els reptes més immediats que es proposa?

Mantenir la Policia Local de Cerdanyola en aquest servei tan bo que ens ofereixen i millorar el conveni entre EMD i Ajuntament. Actualment és totalment insuficient:  Bellaterra genera 4’5 milions en impostos i el conveni només és de mig. Els serveis que fa l’Ajuntament els valorem en dos milions.  Per tant, estaríem a dos milions de despesa en serveis. I aquí falten serveis. Cal que es posi un finançament sencer d’aquestes competències perquè no hi és actualment. Enllumenat, poda i  neteja viària tenen que traspassar-se i finançar-se des de l’Ajuntament. Això és un canvi de conveni que està totalment respectat per la llei. També tenim projectes molt importants com solucionant els problemes de mobilitat. Hi ha un tema que ja tenia que estar fet, però que s’està demorant, que és el tema de la pacificació de la carretera BV 1414 que ens travessa, que això està ja projectat a punt de tancar se i que s’haurà de fer en el següent any o els dos anys següents. La peatonalització de la plaça de l’Estació, que és un projecte molt maco i que és molt necessari perquè Bellaterra no té una plaça central i això donaria una plaça molt bona. També cal solucionar els temes de trànsit i fer el manteniment i tots els serveis millor perquè Bellaterra ho necessita una millora. Aquesta millora del conveni és necessària i és el primer objectiu a treballar amb el govern que surti a Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?