Quin serà el futur del PEM Guiera?

178044b1339d92618b3b1af938fc75de

L’executiu d’Escolà descarta fer una nova concessió del servei i proposa incorporar a la plantilla municipal el personal administratiu, el de manteniment i la direcció de l’equipament, mentre que es garantiria l’estabilitat del monitoratge d’activitats i la neteja

Fa setmanes que l’oposició demana al govern municipal que concreti quina és la seva proposta de solució per al PEM Guiera i l’executiu d’Escolà la deixaxa clara fa pocs dies mitjançant un comunicat. Després d’explorar diverses possibilitats i d’encarregar diferents estudis econòmics comparatius, el govern assegura que aposta per mantenir la gestió municipal de l’equipament i descarta qualsevol via que impliqui una nova concessió administrativa. D’aquesta manera, segons s’apunta en el comunitat, “es vol garantir un ple control per part del Servei d’Esports que impossibiliti que es repeteixi la mala experiència amb la Federació Catalana d’Handbol (FCH)”.

El govern assegura que fa setmanes que va constituir una comissió d’estudi per definir el procediment tècnic que cal seguir per fer possible la seva proposta política de recuperar el màxim control del PEM Guiera, després d’haver resolt l’anterior concessió amb la FCH. Així, la proposta del govern passaria per incorporar a la plantilla municipal el personal administratiu, el de manteniment -que compaginaria la tasca amb el manteniment de Can Xarau- i la direcció tècnica, que treballaria colze a colze amb el Servei d’Esports. En l’apartat del personal dedicat al monitoratge d’activitats, i tenint en compte la tipologia de contractes, l’executiu d’Escolà ha anunciat que treballa en un “nou contracte de serveis que substitueixi l’actual però que pugui garantir un període de temps més ampli que doni tranquil·litat i estabilitat laboral a la plantilla”. Si bé, no descarta incorporar-lo a la plantilla municipal si hi ha el suport polític i la viabilitat tècnica necessària. La proposta del govern també contempla que el personal de neteja s’incorporari al nou contracte de neteja de dependències municipals que l’executiu preveu “licitar tan aviat com es resolgui aquesta qüestió”.

 

ERC creu que l’informe de liquidació de la intervenció de Guiera beneficia la FCH

Després que l’informe de liquidació de la intervenció del PEM Guiera quedés sobre la taula per segona vegada, l’alcalde Carles Escolà va acusar l’oposició de no haver fet res. El grup municipal d’ERC ha volgut desmentir unes acusacions que consideren falses: “Hem presentat 15 fulls d’al·legacions. Qui no ha fet res és el govern ja que presenten el mateix expedient sense tocar una coma malgrat els nostres requeriments”, remarcava la portaveu republicana, Helena Solà. La formació remarca que l’informe “no és correcte i es perden diners en benefici de la Federació Catalana d’Handbol”.

Els republicans sol·liciten que la nova interventora emeti un informe que valori la proposta formulada pel govern a l’informe de liquidació i que disposi de la informació necessària per fiscalitzar un expedient que hauria d’incorporar les al·legacions presentades per ERC.

ELS INCONPLIMENTS DE LA FCH
Des de la formació es recorden els greus incompliments contractuals per part de la FCH recollits en els informes de secretaria i contractació -impagament de factures de llum i gas, formalitzar dos crèdits hipotecaris sense l’autorització prèvia, els incompliments diversos recollits en l’auditoria de Faura-Casas, o l’abandonament de la prestació del servei per part de la concessionària- i es pregunten perquè si el ple va acordar al juny de l’any passat imposar una sanció a la FCH per import de 58.000 euros no s’ha fet el requeriment a la FCH i no s’ha descomptat aquest import de la liquidació. “Per tot plegat l’Ajuntament perd diners si s’acaba donant tràmit a la proposta d’acord defensada pel govern”, afirma Solà.

Els republicans també demanen que es justifiqui perquè no s’incorporen les mesures de manteniment correctiu per garantir el bon funcionament de la instal·lació per valor de fins a 897.614 euros, segons estudi tècnic. A més, també apunten que hi ha 168.362 euros de “divergència entre l’auditoria del 2013 i el resultat que presenta la FCH” i sol·liciten que “es justifiqui en un informe perquè no es restitueix aquesta quantitat”. Amb totes aquestes dades sobre la taula, la formació republicana defensa que l’expedient presentat pel govern municipal en els dos últims plens té “mancances evidents” i remarca la necessitat de treballar amb rigor: “No pot ser que acabem pagant els de sempre, els ciutadans”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?