Quim Torra visita la Fundació Catalònia

06e08456cae95b8f473a5fceb1446e36_L

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat la importància “cabdal” del Pacte Nacional pels drets de les persones amb Discapacitat, perquè és “un pacte plural, divers, que suma sensibilitats diferents, i que serà un gran pas endavant cap a una societat més justa que sap tractar diferent a qui és diferent”. El cap de l’Executiu ho ha explicat durant una visita, aquest matí, a les instal·lacions de la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola, on ha lamentat que la situació sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19 hagi endarrerit el Pacte, i ha posat de manifest que el seu Executiu dóna suport a totes les iniciatives del país que tracten amb persones amb discapacitat.

Respecte la situació sanitària, el president ha llençat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, ja que l’Executiu s’ha preparat per fer-hi front, però també ha insistit en les mesures de precaució “perquè el virus encara està molt present entre nosaltres”. En aquest sentit, ha fet referència al brot del Segrià, i ha deixat clar que, “de moment, tots els brots que hi ha al país estan controlats i s’estan seguint intensament”. Tot i així, ha recordat que els brots poden succeir a altres llocs del país “i hem de ser capaços de respondre, seguint el criteri dels experts i amb la voluntat de superar aquestes crisis, aplicant en cada moment les solucions que millor ens permetin poder anar tirant endavant”.

Durant la visita, el president s’ha reunit amb el president del Patronat de la Fundació Catalònia Creactiva, Vicente Conca, i el director general de la Fundació, Dr. Joaquim Serrahima. Aquesta entitat, formada per la Fundació Privada pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia i la Fundació Sant Jordi Catalònia, gestiona 19 centres, té vuit-cents treballadors i atén més de mil persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta, malaltia mental afegida i risc d’exclusió.

Aquesta fundació, que treballa amb un model d’atenció centrat en la persona, actiu, obert i inclusiu, ha obtingut la certificació “Global Safe Site de Bureau Veritas”, que acredita que els seus centres compleixen amb les directrius establertes des del Ministeri de Sanitat, en matèria preventiva, per minimitzar els riscos derivats de la Covid-19. Es tracta de la primera entitat sense ànim de lucre a Catalunya i a l’estat espanyol que ha aconseguit aquest segell.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?