Quatre mesos d’intensa activitat al MAC

expomac

Exposicions, mostres de petit format i diferent activitats ompliran de vida el Museu d’Art de Cerdanyola els propers quatre mesos. La programació del primer quatrimestre de l’any té com a protagonistes les noves peces de la col·lecció del museu i les activitats amb una vessant social.

Exposicions. Aquest divendres 11 de febrer (19.30h) s’inaugura l’exposició de petit format Especial Moviment a l’espai Arc.

En l’apartat d’exposicions, els dos plats forts són la presentació de les adquisicions de 2021 ‘Presents per a una col·lecció de futur’ i la presència garantida de l’exposició coproduïda amb la UAB, en aquest cas dedicada a l’Espai B5-125. La primera, ‘Presents per a una col·lecció de futur’, recull el creixement del fons del MAC al llarg de 2021: destaquen els dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art de la Generalitat de Catalunya a través dels seus plans de Fotografia, Art Contemporani i Còmic, que han permès que el museu incorpori obra dels artistes Eugènia Balcells, Pep Vidal, Manuel Outumuro, Joan Vilatobà i Ana Maria Smith. Paral·lelament, s’han rebut donacions de gran rellevància: Alexandre de Riquer, Valentí Castanys, Marian Espinal, Ismael Smith i Josep de Togores. La crítica d’art Montse Frisach farà una lectura de tots aquests “presents” que rep la ciutat en clau de futur. “Hem tingut un any de creixement de la col·lecció com mai l’havíem vist. Al 2021 han crescut les donacions ciutadanes i a més el dipòsit de la Generalitat ha dipositat set peces al museu”, explica el director del MAC, Txema Romero. 

L’altra exposició, “Espai B5-125 i Selfportrait d’Eugènia Balcells” tracta sobre un espai d’art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d’artistes i estudiants del Departament d’Història de l’Art. A partir de la col·laboració amb el màster d’Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic, el museu presenta aquesta mostra realitzada per l’alumnat, a la que s’afegeix l’obra de l’artista conceptual Eugènia Balcells, una les participants a les mostres històriques que es van dur a terme a l’espai. Per aquest motiu es presentarà també la peça “Selfportrait” dipositada recent-ment per la Generalitat al museu.

Mostres de petit format

També destaquen les mostres de l’Espai Arc amb la col·laboració d’AFOCER, Plat Artístic i AMAC. Amb un espai reservat per a les col·laboracions dels centres edu-catius al voltant de l’Art, el Modernisme i la Memòria de Cerdanyola.

L’agenda reforça la seva oferta de benestar i salut gràcies a l’AMAC i la proposta de sessions de mindfulness. A més, torna l’oferta familiar gràcies a l’especialista Susana Aranda, que conduirà la majoria de tallers familiars de cada segon diumenge de mes. I, tot seguint amb l’activitat de caps de setmana, segueixen consolidades les portes obertes de cada primer diumenge de mes, amb l’entrada és gratuïta, i cada tercer diumenge, el públic pot gaudir d’una vista guiada amb l’entrada, on es remarca el doble caràcter del MAC com a museu i centre d’art contemporani.

A més, la música torna a la Sala Orlando Barrial amb el cicle de Música de Cambra, amb quatre concerts entre febrer i març.

Complicitats

Com és habitual, es compta amb la participació de bona part dels serveis munici-pals, àrees i regidories, i d’entitats de la ciutat com l’Associació d’Amics del MAC, Artistes Plàstics, Plat Artístic, AFOCER, Fantosfreak, Amics del Bonsai, La Constància i GREC. El regidor de Cultura Òscar Pons ha destacat que el museu, com tots els equipaments culturals, ha tingut un paper decisiu en la represa de l’activitat en el nou marc que hem viscut amb la Covid. Des de l’inici s’ha consolidat com a espai segur i ha permès que moltes persones poguessin gaudir de la cultura, tot acollint iniciatives de les entitats que havien estat aturades. El MAC aposta per la producció pròpia i per fer-se ressò de les complicitats amb les entitats de la ciutat però també amb institucions com la Xarxa de Museus d’Art, la Generalitat de Catalunya, la UAB o el Gran Teatre del Liceu.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?