Quasi 11 milions d’euros per a inversions a Cerdanyola

2cf1f8d39e0698fbf0c2be15e9fa8cfb

El ple aprova -amb el vot favorable del govern, PDeCAT, ERC i el regidor no adscrit -dues modificacions de crèdit per a “actuacions necessàries’

Amb els vots en contra de PSC, PP i Cs, l’abstenció d’ICV-EUiA i els vots favorables de CxC, ERC, PdeCat i el regidor no adscrit, un ple extraordinari va aprovar dues modificacions de crèdit que suposen 10’8 milions d’euros per a “actuacions necessàries” per a la ciutat. Els punts obtenien la llum verda del consistori dos dies després de ser retirats d’una sessió ordinària on es va la pròrroga del contracte de gestió de les escoles-bressol municipals i l’extinció del deute de Cerdanyola Aparca.

Ivan González: “Són unes inversions pensades, planificades i negociades”

Les modificacions de crèdit es destinaran a l’espai públic -sobretot àrees de jocs infantils i neteja i recollida viària-, a l’increment retributiu de la plantilla de l’1’5%, l’adquisició de nou software per alcaldia, l’embustiada de la revista municipal Riu Sec a Bellaterra i Montflorit, l’augment de la partida per dones i polítiques d’igualtat, el Festival de Blues anual, les festes majors dels barris, contractes pel personal del poliesportiu Guiera i el manteniment del pavelló Can Xarau, entre altres. La regidora de Serveis Econòmics, Contxi Haro, es va comprometre a millorar l’acte de reconeixement de la gent gran i impulsar el Museu d’Història de la Ciutat. Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Ivan González, assegurava que a nivell d’espai públic hi haurà actuacions destacades a Montflorit, la zona de Martinica, les obres als carrers de Canaletes o a l’avinguda Roma. També es destinarà una gran partida a la compra d’habitatge per ampliar el parc municipal. “Aquestes no són les primeres que fa el govern, sinó un increment per a moltes matèries que hem estat treballant després de fer estudis als barris”, defensava el regidor que assegurava que “són unes inversions pensades, planificades i negociades”.
Entre les formacions que van donar el seu suport a la proposta del govern es destacava el fet que són unes inversions “necessàries” per a la ciutat. Per part d’ERC, Iñigo Enterria, destacava l’augment de 400.000 euros en la recollida de residus i neteja viària i recordava que els republicans condicionava el seu suport a aquest millor control dels contractes de la brossa i neteja viària. “Estem votant una modificació de crèdits, no un projecte. Serviran per actuacions que la ciutat necessita. És un pla d’inversions, reclamades de fa anys, no és la nostra proposta, però recull inversions en pràcticament tots els àmbits de Cerdanyola”, assegurava el portaveu del PDeCAT Josep Grau, que espera que “es compleixi el que s’acordi”. En aquest mateix sentit el regidor no adscrit, Jordi Miró, apuntava que “no es vota un projecte de ciutat, sinó unes inversions” i agraïa al govern que s’hagin recollit les seves propostes. Per la seva banda, Maria Reina, justificava la seva abstenció assegurant que “no hi ha un projecte de millora de ciutat, no hi ha planificació d’inversió i no s’han executat projectes acordats”.

CS: “Les modificacions són necessàries, però arriben tard i venen amb poca previsió del govern”

“Nosaltres creiem que el pla global d’inversions hauria d’haver arribat abans. Les modificacions són necessàries, però arriben tard i venen amb poca previsió del govern”, assegurava el portaveu de Cs, Pau Ortolà, que demanava el termini d’execució.

Per la seva banda, els socialistes es preguntaven perquè el govern havia rebaixat en 750.000 euros les dues modificacions pressupostàries després de les negociacions amb altres grups quan l’Ajuntament té superàvit. Segons el regidor socialista Francisco Ortiz aquest fet suposa reduir la partida de programes de programes consolidats com el reconeixement a la gent gran o el Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC). La resposta del govern va ser immediata: “No s’estan traient programes. Es treuen les propostes de l’increment de crèdits. Els programes hi són”, responia Haro, mentre que González remarcava que el suport del govern al CIAC continua sent màxim.

PSC: “La quantitat destinada a pavimentació és irrisòria”

El regidor Carlos Cordón explicava que el PSC i el govern local només s’han reunit una vegada: “Creiem que calia haver parlat i negociat punt per punt, sense presses”. En una ciutat que “fa pena”, apuntava, “la quantitat destinada a pavimentació és irrisòria”, criticava Cordón.

El govern vol negociar el pressupost del 2019 a l’últim trimestre del 2018

L’alcalde Carles Escolà agraïa el suport dels grups i es felicitava per una aprovació que implica que “acabem el mandat amb una millora important en espai públic i equipaments municipals”. En el marc de la sessió plenària extraordinària, Haro va anunciar que el govern municipal presentarà una proposta de pressupost per a l’any vinent: “L’últim trimestre del 2018 esperem trobar un bon clima de diàleg per aprovar un pressupost per Cerdanyola per al 2019”.
El Ple aprova per unanimitat rebutjar la decisió judicial del cas de La Manada

En l’apartat de mocions, el ple ordinari de juny va aprovar per unanimitat rebutjar la decisió judicial del cas de La Manada. També van obtenir llum verda la moció per instar a la regidoria de Serveis Socials que es creï una taula de treball que faci una diagnosi de l’estat actual dels serveis proporcionats en aquest àmbit, la proposta de pacificació de la carretera BV-1414 al seu pas per Bellaterra i que la ciutat col·labori activament en l’acollida de refugiats.

La moció que més debat va generar, la condemna de l’ocupació de l’Ajuntament per part de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) el passat 15 de juny, va quedar rebutjada. – N. Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?