Quasi 10.000 alumnes comencen el nou curs

f75f45065e491a3adc61e72a384867bb

Amb total normalitat i quasi 9.564 alumnes -5.662 escolars a educació infantil i primària i 3.725 joves a secundària- als centres educatius de la ciutat ha començat el primer curs de la implantació de la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa). Així ho destacaven l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i la regidora d’Educació, Maria Reina; a la presentació del nou curs al CEIP Sant Martí. “Mantenim la ràtio de 25 infants per classe, això vol dir que podem oferir una educació de qualitat a les nostres escoles”, destacava Reina.

Un total de  559 infants han començat el curs a les escoles bressol (263 a les municipals i 151 a les privades), els centres d’educació especial han obert portes amb 187 alumnes, i l’Escola Municipal de Música ho ha fet amb 402 inscrits. En el Centre de Formació d’Adults l’Alzina encara està obert el període de matriculació i a dia d’avui tenen 410 matrícules formalitzades.

Dins les novetats d’aquest curs, cal destacar que enguany s’han incrementat els recursos destinats a beques escolars en un 10% i aquestes ajudes arriben a més de 1.300 famílies. A més, per primera vegada a Cerdanyola del Vallès, 59 infants rebran ajuda per al transport escolar. “Estem fent una gran inversió amb les famílies que  ho estan passant pitjor”, assegurava Carmona.

A més d’aquest augment d’ajudes, l’Ajuntament ha invertit 166.810 euros en el manteniment i obres necessàries als centres educatius. En concret, s’ha pintat l’escola Xarau, s’ha reparat els degoters de la coberta de l’edifici petit del CEE Jeroni de Moragas i del gimnàs de l’Escola Sant Martí, s’ha instal·lat una centraleta d’incendis a l’Escola Municipal de Música, s’ha substituït las cobertes de fibrociment de l’Escola Municipal La Sínia, s’han instal·lat detectors d’alarma de robatori a l’Escola Carles Buïgas i s’ha reforçat la tanca metàl·lica a l’escola Bellaterra.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?