Quan tornarem al gimnàs?

40eea965efdcfb7f2cf48e2873e29681

El sector dels gimnasos és un dels que s’ha vist més afectat per la pandèmia del coronavirus. Van haver de tancar el 14 de març i no està previst que recuperin una relativa normalitat fins a la tercera fase de la desescalada. A la fase 2 podran obrir portes, però amb moltes restriccions. “Es podrà permetre la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin desenvolupar per un màxim de dues persones en el cas de modalitats així practicades, sempre sense contacte físic mantenint les degudes mesures de seguretat i protecció, i en tot cas la distància social de seguretat de dos metres”, apunta el BOE. També s’ha de respectar el límit del 30% de capacitat d’aforament d’ús esportiu en cada instal·lació.

Ara, a  la fase 1, està permesa l’activitat esportiva individual amb cita prèvia en instal·lacions i centres esportius de titularitat pública o privada. Així, només es permet l’atenció a una persona per entrenador i per torn. “No pots fer classes col·lectives i obrir el centre per una persona amb un entrenador no és sostenible”, apunta Juan Manuel Gallego, propietari del gimnàs Multi-Sport, que assegura haver viscut el tancament amb pena i desolació: “Però era el que tocava fer pel bé de tots”. La situació viscuda no és sostenible per a un centre com el seu perquè, segons explica, no han obtingut ajudes de cap administració i “els pagaments i despeses han estat les mateixes”. L’únic positiu, remarca, és que han après a poder fer el seu treball amb classes online i tutorials. “També creiem que és positiu que malgrat estar lluny hem estat més a prop que mai dels nostres socis. Tenim moltes ganes de veure’ls en persona i de poder recuperar plegats el temps perdut”, indica. Si res no canvia, aixecaran la persiana a la fase 2, “però només a nivell informatiu i per anar organitzant el retorn de l’alumnat”.

Al Boss Esportiu el confinament els ha portat un 25% de baixes de socis, malgrat que no han cobrat cap tipus de quota aquests mesos de tancament. A més, tota la plantilla del gimnàs ha patit un ERTO. Fins a la fase 3, no obriran portes. “Esperem poder obrir a fase 3 amb les seves resriccions i donar tota la seguretat als nostres clients perque puguin gaudir de les nostres instal.lacions sense cap tipus de risc”, apunta el director general, Luis Asbert. I com serà la nova normalitat per a ells? Tenen clar que s’hauran “d’adaptar a las noves mesures i readaptar activitats, aforaments i serveis”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?