Publicades les obres guanyadores dels Premis Literaris de Cerdanyola

Premis Literaris 2021 al MAC / F, Ajuntament (NP)

Els títols guanyadors del Premis Literaris de Cerdanyola del Vallès 2021, el veredicte del NitLab 2021 i les bases dels premis literaris 2022 es presentaven dijous passat al MAC.

Gemma Romeu Puntí, guanyadora del XXVII Premi de Novel·la «Valldaura- Memorial Pere Calders», amb l’obra Silenci al fiord; Josep Civit i Mateu, guanyador del XXVI Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol», amb el poemari Aixoplucs i Blanca Corominas Pelvarez, guanyadora del XII Premi de Narrativa Breu «Caterina Albert», amb el text Memòries d’una vella boja van poder veure i tocar la seva obra editada. Blanca Corominas no va poder assistir-hi i ca fer arribar un vídeo on explicava que la gènesi de la seva narració va ser la història real d’una dona gran que vivia sola. Josep Civit va confessar que el premi era molt cobejat. De fet, havia participar en moltes ocasions fins aconseguir-lo. El seu poemari Aixopluc és el XVIII de la seva obra, explicant que «m’ha donat la majoria d’edat com a poeta». Va animar a tothom a llegir-lo, convençut que no «decebrà» a ningú. Gemma Romeu va destacar que l’escriptura sempre l’ha acompanyat en la seva vida. Veure el llibre editat «és el millor regal», quan encara som a unes setmanes del Nadal.

Cerdanyola, ciutat de la literatura

L’acte va comptar amb la participació de la vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB, Rosa Maria Sebastián, el regidor de Cultura, Oscar Pons, i l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón. Rosa Maria Sebastián va adreçar-se a les àmplies delegacions dels instituts i escoles participants en el NitLab explicant-los la sort de comptar a la ciutat amb la Universitat Autònoma de Barcelona. Oscar Pons va destacar que la promoció de la literatura és una de les línies de treball de la ciutat des de fa dècades. Una realitat que és possible gràcies a múltiples complicitats. I que ampliarà les seves activitats, projectant Cerdanyola del Vallès al món de la creació.Carlos Cordón va anunciar la nova i molt potent iniciativa literària del Festival de Literatura i Ciència. Un nou fruit de les bones relacions entre la UAB i la ciutat. Ho va fer esmentant que des de l’Ajuntament s’ha donat suport a la cultura en tot el que ha estat a l’abast de la ciutat.

Premis literaris 2022

Durant la vetllada també es van presentar les bases de la nova convocatòria, coorganitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat. Es convoquen el XXVIII premi de novel·la Valldaura – Memorial Pere Calders; el XXVII premi de poesia Miquel Martí i Pol i el XIII Premi de narrativa breu per a joves Caterina Albert. Les obres participants es poden presentar fins al 7 de febrer de 2022 a través de la web https://premis-literaris.uab.cat/ Les bases es poden consultar a la mateixa adreça web. El veredicte es donarà a conèixer en un acte que es farà al maig de 2022.

 

Lliurament de premis del NitLab 2021 / F. Ajuntament (NP)

Premis del NitLab 2021

L’objectiu del NitLab és fer possible l’entorn adequat perquè les persones joves de la ciutat experimentin amb la creativitat, literària o il·lustrada. Aquest any ha tornat a la presencialitat, generant un molt bon ambient de treball entre el jovent participant.

En el capítol dels guardons i distincions, la jove il·lustradora guanyadora va ser Mayarit Matos Novo, de l’Institut Banús. Il·lustrant amb la seva obra la portada de la publicació dels treballs premiats del NitLab.

En l’apartat d’escriptores i escriptores joves, el jurat va destacar el relat Qüestió de dos pobles, creació dels alumnes del Col·legi Montserrat Leyre Leoz, Helena Martínez, David Mateos, Sonia Moreno i Diego del Viejo. La il·lustradora del relat, també premiada, va ser Laura Cortés Conesa, també alumna del Col·legi Montserrat

Es van destacar els dos relats finalistes. Dos en un dels alumnes de l’Institut Pere Calders Esther Gea Amador, Aina Turon Rodríguez, Lucía Quiles Pérez i la Il·lustradora Sara Devant Solano (Institut Pere Calders). I Papà, m’hauries d’haver comprat el Ferrari, un text de les alumnes de l’Institut Banús Khadija Chentouf El Ghorri, Núria Griera Fontanet, Sara De Haro Pérez, Alejandro Meca Mesa i la Il·lustradora Àrian Torrecillas Tarín.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?