PSC i Ciutadans acorden augmentar les sancions als incívics

WhatsApp Image 2023-02-23 at 08.34.17

Els grups municipals de PSC i Ciutadans han arribat a l’acord de pujar les sancions a les persones incíviques de la ciutat. Ja s’ha constituït una comissió per iniciar la redacció de l’actualització de l’ordenança de civisme. L’actual reglament es va aprovar al 1995 i encara indica les sancions en pessetes. “Tot indica que no arribarem a tenir-ho tot enllestit per portar-ho a ple abans que acabi el mandat, però en aquests quatre mesos sí que volem tenir la proposta d’esborrany per a l’aprovació inicial abans que prengui possessió el nou jovern el 17 de juny”, anunciava el portaveu del PSC, David González. “El camí que hemn iniciat és bo malgrat les diferències que podem tenir”, puntualitzava el portaveu i alcaldable de Ciutadans, Pau Ortolà.

La proposta arriba després que durant tot el mandat s’hagin escoltat les reclamacions de veïns davant actituds incíviques com les caques, les escombraries o els voluminosos. “I també és una de les propostes que Ciutadans ens va posar sobre la taula per treballar una política conjunta”, explicava el portaveu socialista. Entre les actuacions previstes destaquen la difusió de la campanya de conscienciació de civisme – insercions publicitàries als mitjans de comunicació locals, xarxes socials i cartelleria a punts específics de la ciutat- i el treball conjunt amb la Policia Local per actuar de manera pedagògica i evitar que existeixin comportaments incívics. “El que volem és que no hi hagin sancions econòmiques perquè no es produeixin actituds incíviques que no són bones per  a ningú”, destacava González. Per al portaveu socialista aquest acord és un exemple més de “bons pactes” amb els quals han arribat amb Ciutadans-

“Portem molts anys incidint en el tema del civisme, en aquest mandat i en l’anterior”, recordava Ortolà. “Amb el PSC no hem pogut pactar tot el que ens hagués agradat, però hem anat pactant coses bones per a la ciutat. La política útil sempre ha estat la nostra bandera i el que voldrem sempre és que la ciutat millori”, assegurava el candidat de la formació taronja, que hauria desitjat una reforma integral de l’ordenança: “Això és un pas endavant, però no és tot el que ens agradaria”. Per a CS, l’actuació policial és fonamental. “Evidentment per educar, però si cal arribar a la sanció també és necessari per comptar amb un efecte dissuasori. No hem de tenir por a l’aplicació de la sanció quan correspongui”. En aquesta línia, el regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, es mostrava convençut que alguns partits criticaran aquesta pujada de sancions: “Consideraran que no és la solució, però per a nosaltres sí ho és. No és el mateix pagar una sanció de 30 euros que de 300. Creiem en l’efectivitat de pujar sancions com una de les polítiques per reduir comportaments incívics”.

Tot i que encara no es coneixen detalls perquè encara s’està treballant el document que haurà d’aprovar el ple, sí que s’ha assegurat que s’incrementaran totes les sancions -lleus, greus i molt greus- que contempla el nou text.

Balanç dels acords del govern del PSC durant el mandat

Fins ara el govern del PSC ha presentat públicament acords amb els grups municipals de Ciutadans, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola. “El 100% dels acords no els hem pogut complir, però el percentatge de compliment és molt alt i el balanç que fem és positiu”, destacava González, que recordava que “en un moment o altre” han arribat a acords amb gairebé tots els partits: “Això parla bé del govern i de la resta de grups municipals”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?