Propostes per viure el Roser de Maig virtualment

7fdb516f41efe75cf1748633aac859a7

Des d’avui i fins dilluns Cerdanyola havia de viure festa grossa. Però a causa de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, no es podrà celebrar la Festa Major del Roser de Maig 2020 tal com s’havia previst. “Moltes entitats feia mesos que preparaven les activitats que pensaven oferir a la ciutat i també participant en les comissions que junt amb el servei de Cultura de l’Ajuntament estaven confeccionant el programa de la Festa Major”, asseguren des del consistori, que proposa celebrar el Roser de Maig  virtualment.

El Roser de Maig és sobretot en un espai de convivència, on veïns i veïnes poden trobar-se, mostrar-se, conèixer-nos millor, i gaudir de la cultura i les tradicions de casa nostra. “Encara s’haurà d’esperar un temps per retrobar-nos als carrers i les places de la ciutat i gaudir plegats d’espectacles, concerts, fires i altres actes multitudinaris, però no volem que Cerdanyola del Vallès es quedi sense la seva festa”, remarca el govern en un comunicat on assegura que “són moltes les veus de la ciutat que s’alcen per reivindicar aquest espai de celebració compartida en uns dies en què el bon veïnatge i la solidaritat han cobrat un meritori protagonisme”. Per aquest motiu es convida a tothom a viure el Roser de Maig des de casa i a compartir-lo amb tota la ciutat a través de les xarxes.

Com es pot fer?

Seguint les xarxes socials del Roser de Maig (@roserdemaig a Facebook, Instagram i Twitter), on es trobaran presentacions, actuacions i propostes de les entitats i artistes de la ciutat. Als hashtags #roserdemaig2020 i #laculturaacasacdv que es podran afegir quan pengeu les vostres imatges i vídeos de Festa Major. Al web www.cerdanyola.cat i xarxes socials municipals. També a la nostra web (www.al-dia-com) i xarxes socials.

RapEnAntena, Hip-Hop online des de Cerdanyola

El RapEnAntena, un esdeveniment de concerts online que es farà l’1 de maig (de 17 a 22 hores), serà un dels protagonistes de l’agenda virtual del divendres. L’associació juvenil cerdanyolenca Rapcelona organitza la proposta que s’emetrà en directe a través de l’Instagram de l’entitat (https://www.instagram.com/rapcelona290/). RapEnAntena comptarà amb la participació d’artistes de Hip-Hop que cantaran durant mitja hora cadascun.

La cancel·lació del Sardà Urban Fest, previst per la Festa Major, i la situació actual de país provocada per la pandèmia de la Covid-19, ha dut l’entitat a organitzar el RapEnAntena amb l’objectiu d’amenitzar el confinament i oferir un altre tipus d’entreteniment principalment a la gent de Cerdanyola, Vallès Occidental i Barcelona. L’Ajuntament de Cerdanyola, a través de la regidoria de Joventut i el Casal de Joves Altimira, dóna suport a la iniciativa.

Un concurs de dibuix per mantenir viva la flama de la Baixcarnyola

La suspensió de les activitats previstes a la festa major del Roser de Maig ha obligat també a suspendre la celebració de la Baixcarnyola, la baixada de carretons organitzada pel Motor Club Cerdanyola. “Davant la impossibilitat de realitzar enguany la Baixcarnyola, volem mantenir viva la flama d’aquesta activitat tan arrelada a la festa major” amb la convocatòria d’un concurs de dibuix obert a tothom, ha anunciat el president de l’entitat, Santi Cayuela. El dibuix millor valorat per votació popular servirà de base per al cartell de la Baixcarnyola 2021.

El MotorClub penjarà tots els dibuixos rebuts fins al dia 10 de maig i els publicarà a la seva pàgina de Facebook. Les il·lustracions que rebin més m’agrada en cada categoria seran les guanyadores i rebran un premi d’una samarreta i una gorra de la Baixcarnyola. Els guanyadors es faran públics el 10 de maig (12 hores) a la mateixa pàgina de Facebook de l’entitat. 

ERC proposa una festa major en línia amb un concurs per Instagram

Després de l’èxit del concurs de Sant Jordi, la Secció Local d’ERC proposa celebrar el Roser de Maig amb un altre concurs en línia. El premi serà un val de 50 euros per consumir a un dels establiments de restauració col·laboradors de Cerdanyola.

Enguany la Festa Major del Roser de Maig no es podrà celebrar al carrer així que, com ja va fer per Sant Jordi, la Secció Local d’ERC a Cerdanyola convoca el concurs #PreguntesRoserDeMaig #RoserDeMaig2020. Entre el divendres 1 el i dimarts 5 de maig es publicarà diàriament una pregunta al perfil d’Instagram @ERCerdanyola i caldrà respondre a la mateixa publicació abans no es pengi la següent. Per optar al premi cal ser major d’edat i seguir els perfils d’Instagram d’ERC (@ERCerdanyola) i Jovent Republicà (@joventCDV) de Cerdanyola. El premi es sortejarà entre les persones que hagin respost totes les preguntes correctament.

El joc està dotat amb un premi de 50 euros per consumir a un dels bars i restaurants de Cerdanyola que col·laboren amb aquesta iniciativa. Esquerra vol expressar així el suport al comerç local que està patint la crisi, en aquest cas bars i restaurants que no podran ajudar-nos a gaudir de la Festa Major com cada any. En breu es publicarà el llistat d’establiments on es podrà bescanviar el premi. Si algun establiment s’hi vol adherir directament pot fer-ho escrivint a cerdanyola@esquerra.cat i ens hi posarem en contacte. A partir del 6 de maig es farà pública la persona guanyadora del premi que es triarà per sorteig entre la llista de les que hagin encertat totes les preguntes. Es podrà gaudir del premi fins el 31 de desembre de 2020.

La cerdanyolenca Maria Martínez signa el cartell del Roser de maig 2020

La guanyadora del concurs de cartells del Roser de Maig 2020 ha estat Maria Martínez, il·lustradora i dissenyadora gràfica. La cerdanyolenca també va ser la triomfadora del concurs per triar el cartell del Roser de maig 2016. El cartell del Roser de maig 2020 “transmet l’esclat de color i l’alegria de l’arribada de la primavera conformant un teló de fons d’on sorgeix el text anunciant la festa”, segons l’autora. La il·lustració ha estat realitzada amb anilina, un tipus d’aquarel·la amb què s’obtenen uns colors més intensos, mentre que la tipografia ha estat realitzada manualment amb pinzell.

Jia Hui Xu guanya en la modalitat infantil

D’altra banda, el cartell guanyador en la modalitat de menors de 12 anys l’ha fet Jia Hui Xu, alumna de 6è de primària de l’escola Sant Martí. Es tracta d’un projecte personal de la jove artista que ha desenvolupat amb l’acompanyament de la seva mestra. En destaca les seves aptituds per al dibuix i el perfeccionisme en la realització. El cartell el presideix un gran mandala amb fons negre on destaquen les flors, garlandes i elements festius. La presència dels llaços liles i l’arc de Sant Martí responen a la crida que es feia a les bases del concurs per reflectir la igualtat de gènere com un dels valors de la nostra Festa Major. El dibuix està fet amb retoladors i va emprar cinc hores per pintar-lo.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?